Οικονομία

Εξετάζεται νέα παράταση στο διαγωνισμό της Forthnet

Εξετάζεται νέα παράταση στο διαγωνισμό της Forthnet
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την μετάθεση για το Σεπτέμβριο της ημερομηνίας κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της διαδικασίας πώλησης των συμμετοχών και των δανείων που κατέχουν οι τράπεζες στη Forthnet, εξετάζει ο σύμβουλος του διαγωνισμού Nomura International.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα για τη μετάθεση της προθεσμίας έχει ζητηθεί από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία, καθώς μέχρι το τέλος Ιουλίου δεν επαρκεί ο χρόνος προκειμένου να πραγματοποιηθεί confirmatory due diligence (οικονομικός, νομικός και λειτουργικός έλεγχος) ώστε στη συνέχεια να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

Το αίτημα έχει γίνει γνωστό στις Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Attica Bank που ελέγχουν συνολικά το 32,8% της εισηγμένης (έχοντας μετατρέψει μέρος των ομολογιών που κατέχουν) και τα δάνεια της εταιρείας και αναμένεται να αποφασίσουν σύντομα επ΄αυτού. Καίτοι οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμη επίσημη απάντηση, με βάση όλες τις συγκλίνουσες ενδείξεις το αίτημα να παραταθεί η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του ελέγχου της Forthnet θα γίνει αποδεκτό.

Υπενθυμίζεται πως στην τελική φάση του διαγωνισμού για την πώληση της Forthnet έχουν περάσει τα σχήματα των Vodafone-Wind και ο όμιλος Antenna Group, με τα οποία έχουν εκκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις. Εξ αρχής οι πωλήτριες τράπεζες είχαν κάνει λόγο για ένα εξαιρετικά σύνθετο project, με υψηλό βαθμό δυσκολίας, αφού πέραν των άλλων οι ενδιαφερόμενοι για την εταιρεία είναι συγκεκριμένοι.

Η Forthnet… σχεδιάζει την επόμενη μέρα

Την ίδια στιγμή, πάντως, η Forthnet συνεχίζει το στρατηγικό της σχεδιασμό με στόχο την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών και προϊόντων της.

Έτσι θα πάρουν την επιστροφή φόρου 569.067 φορολογούμενοι!

Ήδη, σύμφωνα με το capital.gr, έχει ανανεώσει τις συμφωνίες της με ξένα μεγάλα κανάλια, ενώ αποκτά και ανανεώνει δικαιώματα για δημοφιλή ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, με πιο πρόσφατα του ιταλικού Campionato αλλά και της France Ligue 1.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X