Επιλογές

Έξοδος στις αγορές: Ανακοινώθηκε η έκδοση 5ετούς ομολόγου!

Έξοδος στις αγορές: Ανακοινώθηκε η έκδοση 5ετούς ομολόγου!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο βήμα για να πάρει σάρκα και οστά η έξοδος στις αγορές για την Ελλάδα μετά το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης το περασμένο καλοκαίρι, έγινε όπως είχε αναφέρει ο eretikos.gr.

Έξοδος στις αγορές – Η ανακοίνωση

Λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (28.01.2019) το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η Ελλάδα ελπίζει στην άντληση ποσού 2 έως 2,5 δισ. ευρώ.

Σε χαμηλό 4μήνου το 10ετές ομόλογο

Λίγο πριν ανακοινωθεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων είχε υποχωρήσει σε χαμηλό τετραμήνου εξαιτίας της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρούσε 1,5 μονάδες βάσης στο 4,07%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι τιμές της Tradeweb, εν τω μεταξύ, έδειξαν ότι το πενταετές ομόλογο της χώρας διαπραγματευόταν στο 2,85%, κοντά στο χαμηλό εξαμήνου 2,83% της περασμένης εβδομάδας.

Τα ομόλογα της ΠΓΔΜ ωφελήθηκαν, επίσης, από τις εξελίξεις, αν και η μεγαλύτερη αντίδραση σημειώθηκε την Παρασκευή, με το ομόλογο σε ευρώ που λήγει τον Ιούλιο του 2021να σημειώνει απόδοση 1,54%, τη χαμηλότερη 4,5 μηνών. Οι αποδόσεις των άλλων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης ήταν λίγο – πολύ αμετάβλητες, κυμαινόμενες κοντά στα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία συνεχίζονται και οι ανησυχίες για μία παγκόσμια εμπορική σύγκρουση συνεχίζονται.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X