Οικονομία

Forthnet: Νέα δεδομένα στο διαγωνισμό! Ποιες ομάδες της Superleague συμφώνησαν

Forthnet: Νέα δεδομένα στο διαγωνισμό! Ποιες ομάδες της Superleague συμφώνησαν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα ερωτήματα προς διερεύνηση για τους υποψήφιους επενδυτές που μετέχουν στο διαγωνισμό για την πώληση της συμμετοχής και των δανείων που διατηρούν οι τράπεζες στη Forthnet ήταν κατά πόσον θα επιτευχθεί ο εξής τόχος της εταιρείας: Να εξασφαλίσει ένα εμπορικά ισοδύναμο πρόγραμμα αλλά με μικρότερο κόστος σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Superleague.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και ημέρες, η Forthnet/Nova αποφάσισε προ μηνός περίπου να τερματίσει τη συνεργασία με τη διοργανώτριας αρχή για τη “Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Super League”, μεταξύ της εταιρείας και των 15 ΠΑΕ, για την αγωνιστική σεζόν 2018-19.

Πρόθεση ήταν να “απαλλαγεί” από μη εμπορικές ομάδες και να περιορίσει το συνολικό κόστος διαχείρισης του συγκεκριμένου τηλεοπτικού προϊόντος.

Αποζημίωση «μαμούθ» 25 εκατομμυρίων ευρώ για απαλλοτριωμένα ακίνητα! Εκκλησία και τράπεζες οι «δικαιούχοι»

Οι επαφές μεταξύ στελεχών της Superleague και της Cosmote TV οδήγησαν την πλευρά της Κάντζας να αποκαλύψει πως έχει ήδη συμφωνήσει με 8 ΠΑΕ, εκ των οποίων έξι έχουν ήδη υπογράψει διμερή δεσμευτική σύμβαση με τη Nova και ακόμη δύο βρίσκονται στην τελική φάση των υπογραφών, ήταν καλά νέα για τον εν εξελίξει διαγωνισμό, αλλά και τις πιστώτριες τράπεζες.

Superleague: Ποιους έχει πάρει η Forthnet

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ΠΑΕ που ήδη έχουν υπογράψει διμερείς συμβάσεις περιλαμβάνεται… λαοφιλής ομάδα καθώς και άλλες τέσσερις ΠΑΕ της περιφέρειας, ενώ υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με άλλες δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν σταθερά σε κάθε πρωτάθλημα. Υπενθυμίζεται ότι η Nova έχει ήδη από την περυσινή περίοδο υπογράψει για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του ΠΑΟΚ για την περίοδο 2018-2019.

Ποιοι και πώς θα πληρώσουν… αναγκαστικά χρέη μέχρι 30.000 ευρώ!

Ζητούμενο για τους επενδυτές είναι η χρονική διάρκεια των συμφωνιών που έχει εξασφαλίσει η Nova και ποιος θα είναι τελικά ο αριθμός των ΠΑΕ που θα συνεχίσουν στην πλατφόρμα της Nova. Εάν δεν υπάρξει και νέα παράταση, η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τα σχήματα που μετέχουν σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού θα παραμείνει η 16η Μαρτίου.

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που αφορά στο 32,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet (απευθείας συμμετοχή των τραπεζών), τα δάνεια και οι ομολογίες (μετατρέψιμες σε μετοχές) που εξέδωσε η εταιρεία το περασμένο Φθινόπωρο, κινητικότητα έχουν επιδείξει, μέχρι στιγμής, το κοινό σχήμα των Wind/Vodafone, η Golden Tree (εκ των βασικών μετόχων της Wind) και το σχήμα Providence-Antenna Group.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X