Οικονομία

Γεωργιάδης: Μπαίνει πλαφόν σε καύσιμα και σιτηρά και όποιο άλλο προϊόν επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Γεωργιάδης: Μπαίνει πλαφόν σε καύσιμα και σιτηρά και όποιο άλλο προϊόν επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πλαφόν κέρδους στα καύσιμα και σε όποιο προϊόν σχετίζεται ή επηρεάζεται από την κατάσταση στην Ουκρανία, όπως τα σιτηρά, ανακοινώνει άμεσα η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Θα καταθέσω εγώ, δική μου διάταξη, θα μπει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στα καύσιμα και σε ορισμένα άλλα κρίσιμα προϊόντα, στο ψωμί, π.χ., και ό,τι έχει μεγάλη αύξηση. Δεν θα μπορεί κανείς να πουλάει με περισσότερο κέρδος απ’ ό,τι πούλαγε για το ίδιο προϊόν τον Σεπτέμβριο του 2021» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης σε εκπομπή του Blue Sky.

Θα γίνονται έλεγχοι και δεν θα μπορεί κανείς το «5% να το κάνεις 20%» και «δεν μπαίνει πλαφόν στην τιμή, δηλαδή διατίμηση, γιατί τότε κινδυνεύεις να ξεμείνεις από καύσιμα».

Μάλιστα, το πλαφόν κέρδους θα είναι όχι μόνο για καύσιμα αλλά και για όλα τα προϊόντα που καταγράφουν ραγδαία αύξηση όπως το ψωμί.

«Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να αξιοποιήσει την κρίση για να βγάλει υπερβολικά κέρδη» διεμήνυσε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας πως η τροπολογία μπορεί να κατατεθεί και αύριο, ενώ το κράτος έχει τα μέσα για να ελέγχει τι γίνεται.

Προς το παρόν έχει αυξηθεί πολύ το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, το σιτάρι, η αγροτική παραγωγή και η σόγια σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά το πλαφόν μπορεί να εφαρμοστεί παντού.

Εκτίμησε πως η Ελλάδα είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και «καλώς που έστειλε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία».

«Η Ελλάδα πολύ σωστή επιλογή, δεν έχει αμφισημία, γιατί είμασταν από τις χώρες της ΕΕ που όσον αφορά την Ρωσία δεν ήξερε πως να τοποθετηθεί» εκτίμησε και πρόσθεσε πως η χώρα θα έχει όφελος από την δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X