Οικονομία

Ιατρικό Αθηνών: Νέες κινήσεις με… ματιές στο Ερρίκος Ντυνάν

Ιατρικό Αθηνών: Νέες κινήσεις με… ματιές στο Ερρίκος Ντυνάν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η οικογένεια Αποστολόπουλου -και κατ’ επέκταση το Ιατρικό Αθηνών- σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της στο χώρο της υγείας μετά τη λήξη της δημόσιας προσφοράς για το 30% του Υγεία. Αλλά και μετά την αποκάλυψη των προθέσεών της για την εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν, όπως σας είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή ο eretikos.gr.

Η επιχειρηματική οικογένεια του Ιατρικού εκτιμά ότι είναι σωστά τοποθετημένη στο χώρο και αξιοποιώντας την συνεργασία της με τον γερμανικό κολοσσό Asklepios προτίθεται να προχωρήσει στα επόμενα της βήματα με στόχο την διαμόρφωση ενός ισχυρού ελληνικού πόλου στον κλάδο.

Το Ιατρικό Αθηνών και το… timing

Οι εξελίξεις έρχονται σε μια συγκυρία, στην οποία τα ξένα κεφάλαια που μπήκαν στον κλάδο (με επικεφαλής το fund CVC Capital) ολοκληρώνουν τις κινήσεις τους, με την εξαγορά του Metropolitan το περασμένο καλοκαίρι και την ολοκλήρωση του deal για την απόκτηση του Ιασώ General, η οποία θα ανακοινωθεί και επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Έχετε πέντε λόγους για να «αγαπήσετε» και να «μισήσετε» το Bitcoin

Κυρίως όμως έρχονται σε μία στιγμή, που δημιουργείται έντονος προβληματισμός στον κλάδο μετά την νέα μείωση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, την παράταση του rebate και claw back αλλά και τον αναγκαστικό συμψηφισμό μεταξύ των χρεών του Οργανισμού και των επιστροφών από τις κλινικές για τα έτη 2014-2015. Πρόκειται για έναν «λογαριασμό» που διαμορφώνει αθροιστικά μια επιβάρυνση της τάξης του 55-60% σε σχέση με το 38% που είχαν προϋπολογίσει οι κλινικάρχες.

Αυτός είναι και ο ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η οικογένεια του Ιατρικού δεν θα επανέλθει με βελτιωμένη προσφορά για το 30% του Υγεία. Ο άλλος, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, είναι ότι ο όμιλος Ιατρικό, εκτιμά πως η μετοχή του Υγεία ανέβηκε υπερβολικά το τελευταίο διάστημα. Κατά συνέπεια, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα αναμείνει την «αυτορύθμιση» της αγοράς προτού εκδηλώσει την επόμενή της κίνηση σε αυτό το πεδίο. Η οικογένεια θα προχωρήσει σε συναλλαγή, καταλήγουν οι ίδιες πηγές, αλλά στα «σωστά επίπεδα».

Επιμένει για το Ερρίκος Ντυνάν το Ιατρικό Αθηνών

Στο μεταξύ, κινείται παράλληλα και προς την πλευρά του Ερρίκος Ντυνάν, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις της για εξαγορά του νοσοκομείου από την Τράπεζα Πειραιώς. Το ενδιαφέρον του Ιατρικού δεν εκδηλώνεται πρώτη φορά για την συγκεκριμένη μονάδα. Όπως είναι γνωστό ο όμιλος συμμετείχε κατά το παρελθόν σε όλες τις διαδικασίας πώλησης που είχαν γίνει στο παρελθόν.

Στρατηγικός συνεργάτης του Ιατρικού σε όλα τα επόμενα βήματα είναι ο γερμανικός όμιλος Asκlepios που ήδη μετέχει στον όμιλο Αποστολόπουλου με σημαντικό ποσοστό. Η Asklepios Kliniken GmbH δεν είναι ένας τυχαίος σύμμαχος: διαθέτει σήμερα περισσότερα από 140 νοσοκομεία, καθώς και δραστηριότητες σε Κίνα, Ρωσία, Πολωνία και Πορτογαλία.

Ηχηρό μπάσιμο! Στην Ελλάδα ο τραπεζικός… γίγαντας από την Κίνα;

Μάλιστα όπως τονίζουν στελέχη της εταιρείας ο όμιλος από το 1984 που ιδρύθηκε δεν έχει αποεπενδύσει από καμία δραστηριότητα που απέκτησε στο χώρο της υγείας. Εύλογα λοιπόν και η ελληνική επιχειρηματική οικογένεια ποντάρει στη συνεργασία με την επιχείρηση του γερμανού δισεκατομμυριούχου Bernard Broermann, με προσωπική περιουσία (κατά το Forbes) που υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ.

Το Ιατρικό αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, σύμφωνα με το insider.gr. Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος, ενημερώνοντας τις αρχές του Χρηματιστηρίου «Η στρατηγική των εξαγορών, συγχωνεύσεων και συνεργασιών, σήμερα είναι ακόμη πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά». Στόχος είναι η δημιουργία οικονομιών κλίμακας που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση ισχυρότερων σχημάτων, ικανών να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες και τις προκλήσεις των καιρών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X