Οικονομία

«Κλειδώνει» έκτακτο επίδομα για την ακρίβεια ενόψει Πάσχα – Το ποσό και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

«Κλειδώνει» έκτακτο επίδομα για την ακρίβεια ενόψει Πάσχα – Το ποσό και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Και ενώ το κύμα ακρίβειας συνεχίζει να «τρυπά» τα πορτοφόλια και τις τσέπες των καταναλωτών, σύμφωνα με το MEGA, το Μαξίμου επεξεργάζεται σχέδιο για την ανακούφιση των ευάλωτων νοικοκυριών.

Το ποσό εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στα 250 με 300 ευρώ, ενώ αναμένεται να δοθεί με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια. Το έκτακτο επίδομα θα λάβουν χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑΜΕΑ, άνεργοι και οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Όσον αφορά, δε, στους χαμηλόμισθους, η κυβέρνηση πιστεύει πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα αποτελέσει μία μικρή κάλυψη των αναγκών τους.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τετάρτης (16/02), ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι το έκτακτο «δώρο Πάσχα» είναι στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου, προσθέτοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την πορεία του προϋπολογισμού.

«Με καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και εφόσον το πρόβλημα παραμένει εξετάζεται να αξιοποιήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί για να βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά. Έχουμε μετρήσει τις δυνατότητες που μπορούν να υπάρξουν στο μέλλον για να βοηθήσουμε στοχευμένα, όχι με μόνιμο τρόπο, τα ευάλωτα νοικοκυριά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά, δε, με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, είπε ότι θα είναι «γενναία» και θα έλθει τον Μάιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X