Οικονομία

Κοινωνικό μέρισμα: Δεν… βγαίνουν τα κουκιά και ανησυχία!

Κοινωνικό μέρισμα: Δεν… βγαίνουν τα κουκιά και ανησυχία!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν μοιάζουν καλοί οι… οιωνοί για το κοινωνικό μέρισμα, καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα στο δεκάμηνο διαμορφώνεται στα 7,73 δισ. ευρώ αλλά και τα έσοδα από φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ υπολείπονται του στόχου. Η παρτίδα μοιάζει να σώζεται (;) από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τον ΕΝΦΙΑ.

Ωστόσο το γεγονός αυτό προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο καθώς περιορίζεται η δυνατότητα για χορήγηση διευρυμένου κοινωνικού μερίσματος.

Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα; Και πόσο;

Η εξέλιξη των εσόδων περιορίζει τις δυνατότητες για ένα διευρυμένο «κοινωνικό μέρισμα», με την κυβέρνηση πλέον να εξετάζει νέα σενάρια που θα στοχεύουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Συντάξεις: «Ψήνουν» νέο ΕΚΑΣ μετά το… κουτσούρεμα του κοινωνικού μερίσματος

Συγκεκριμένα, από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια δυσκολεύθηκαν εξαιρετικά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν είχαν και πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ακόμη μία κατηγορία είναι και οι πολύτεκνοι με τέσσερα παιδιά και άνω, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνάει κάποιο όριο, ενδεχομένως τις 10.000-12.000 ευρώ. Επίσης, θα εξεταστεί να διανεμηθεί «έξτρα» επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους, οι οποίοι σημειώνεται ότι θα εισπράξουν συνολικά μέχρι το τέλος του έτους 68 εκατ. ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X