Οικονομία

Λογαριασμοί ρεύματος: «Ηλεκτροσόκ» από την αύξηση 100 ευρώ στην τιμή της ΜWH

Λογαριασμοί ρεύματος: «Ηλεκτροσόκ» από την αύξηση 100 ευρώ στην τιμή της ΜWH
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην τιμή της ενέργειας και οι λογαριασμοί ρεύματος θα έρθουν με νέες αυξήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά δεν αφήνει ανεπηρέαστους τους λογαριασμούς ρεύματος. Η τιμή αναμένεται να φτάσει στα ύψη το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης στην τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει πολύ ψηλά και σύντομα θα μας έρθουν νέες αυξήσεις στο τιμολόγιο του ρεύματος.

Μάλιστα, τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει αυξηθεί 100 ευρώ η MWH, δηλαδή από τα 121,72 ευρώ που ήταν τον Αύγουστο, έχουμε φτάσει στα 222,51 ευρώ.

Λογαριασμοί ρεύματος – Ακολουθεί η μέση τιμή MWH στην Ελλάδα:

– Αύγουστος: 121,72 ευρώ

– Σεπτέμβριος: 134,73 ευρώ

– Οκτώβριος: 198,3 ευρώ

– Νοέμβριος: 222,51 ευρώ

Μάλιστα, ρεπορτάζ του Alpha παρουσιάζει παραδείγματα από τους λογαριασμούς ρεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές.

Χαρακτηριστικά, νοικοκυριό με 300 kWh κατανάλωση το μήνα, θα πληρώσει επιπλέον για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 165 ευρώ, παρά την έκπτωση από το ταμείο ενεργειακής μετάβασης.

Επίσης, ένας μικρός επαγγελματίας με 750 kWh κατανάλωση τον μήνα, θα πληρώσει επιπλέον για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 513 ευρώ επιπλέον από αυτά που υπολόγιζε.

Αναλυτικά οι σημερινές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας:

– Ελλάδα 222,51 ευρώ / MWh

– Ιταλία 233,3 ευρώ / MWh

– Γαλλία 209,5 ευρώ / MWh

– Ισπανία-Πορτογαλία 203,5 ευρώ / MWh

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X