Επιλογές

Μεγάλο deal στα… σκαριά για πώληση τουριστικού πρότζεκτ στην Κρήτη!

Μεγάλο deal στα… σκαριά για πώληση τουριστικού πρότζεκτ στην Κρήτη!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε προχωρημένες συνομιλίες με επενδυτές βρίσκεται η εισηγμένη εταιρεία Ικτίνος μέσω της θυγατρικούς της εταιρείας Latlirus Ltd για την πώληση ενός μεγάλου τουριστικού project στην Κρήτη, το οποίο βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Σύμφωνα μάλιστα με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Ικτίνος, Ιουλία Χαϊδά και τα όσα ανέφερε κατά την παρουσίαση της εταιρείας στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει με συγκεκριμένους ενδιαφερόμενους και η πώληση μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.

Το… πωλητήριο στην Κρήτη

Το πωλητήριο αφορά ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα έκτασης 2.800 στρεμμάτων στη θέση Όρμος Φανερωμένης της Κοινότητας Σκοπής του Δήμου Σητείας, το οποίο περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων με κέντρο θαλασσοθεραπείας, μαρίνα τουριστικών σκαφών, γήπεδο golf, συνεδριακό κέντρο και δύο οικιστικές περιοχές με περίπου 300 βίλες.

Το τίμημα θα κινηθεί υψηλότερα των 30 εκατ. ευρώ, αφήνοντας σημαντικά περιθώρια κέρδους για την εισηγμένη. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κόστος του project έφθανε τα 14 εκατ. ευρώ με το όφελος που θα προκύψει να ξεπερνά τα 16 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όποιο τίμημα διασφαλιστεί θα πάει στην αποπληρωμή των δανείων που σε επίπεδο ομίλου ανέρχονται σε 31 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο μητρικής ανέρχονται σε 23 εκατ. ευρώ.

Η θετική συγκυρία για το deal στην Κρήτη

Πέρα από τα παραπάνω, ευνοική είναι η συγκυρία για την εταιρεία χάρη στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας χάρη στον οποίο ώθηση καταγράφεται στην αξία των μαρμάρων και των μεικτών περιθωρίων κέρδους.

Οι εκτιμήσεις για το 2019 κάνουν λόγο για διψήφιο ποσοστό αύξησης του τζίρου στα επίπεδα του 12% καθώς αναμένεται να δοθεί έμφαση στα προϊόντα υπεραξίας δηλαδή τα κατεργασμένα μάρμαρα και όχι τα ακατέργαστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ικτίνος πραγματοποιεί εξαγωγές στο 95% του κύκλου εργασιών με τα προϊόντα της να φθάνουν σε 90 χώρες. Οι ΗΠΑ ήταν η 1η χώρια προορισμού των ελληνικών μαρμάρων με ποσοστό 15,86% το 2017 ενώ τα τα Ηνωμένα Αραβικά.

Να σημειωθεί ότι το επενδυτικό πλάνο του 2019 φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων της εταιρείας. Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος τέθηκε σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο στη Δράμα και το νέο λατομείο στην Πελοπόννησο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X