Οικονομία

Μειώθηκε 400 εκατ. δολάρια η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ!

Μειώθηκε 400 εκατ. δολάρια η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έναν χρόνο μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ, η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ εκτιμάται ότι έχει μειωθεί κατά 400 εκατ. δολάρια στα 3,1 δισ. δολάρια βάσει της τελευταίας λίστας του Forbes με τους Δισεκατομμυριούχους του Πλανήτη.

Γιατί… άδειασε η τσέπη του Ντόναλντ Τραμπ

Η καθαρή του αξία παραμένει ίδια σε σχέση με την πιο πρόσφατη λίστα Forbes 400 με τους πιο πλούσιους Αμερικανούς που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο. Τι προκάλεσε τη συρρίκνωση της περιουσίας του από πέρυσι; Οι αγορές φέρουν εν μέρει ευθύνη –η λιανική αγορά ακινήτων στη Νέα Υόρκη εξακολουθεί να παραπαίει- αλλά επιχειρηματικά κόστισε στον Αμερικανό Πρόεδρο και η πολωτική προσωπικότητά του.

Η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει ωθήσει προς τα κάτω την αξία των ακινήτων όπως ο πύργος Trump, ο οποίος ορθώνεται στην “μέκκα” του shopping, στην Fifth Avenue στη Νέα Υόρκη. Το Forbes εκτιμά ότι η αξία του πιο διάσημου κτιρίου υποχώρησε 41 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο έτος.

Πώς μπορείτε να διεκδικήσετε επιστροφή εισφορών από τον ΕΦΚΑ!

Λίγο μετά τη γωνία, το ακίνητο του προέδρου στην 6 East 57th Street έχει υποφέρει ακόμη περισσότερο. Με τις προκλήσεις στην αγορά να έχουν συσσωρευτεί, ο μακροχρόνιος μισθωτής Nike ανακοίνωσε ότι θα ελευθερώσει το χώρο την άνοιξη. Αυτό δημιουργεί στον Οργανισμό Trump την ανάγκη για νέο ένοικο στην ιδιοκτησία των περίπου 6.000 τ.μ.. “Δεν γνωρίζω κανέναν ενοικιαστή που χρειάζεται τόσο μεγάλο χώρο εκτός από τα πολυκαταστήματα”, δήλωσε ο μεσίτης ακινήτων του Μανχάταν Eric Anton. “Και δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολυκαταστήματα που επεκτείνονται”.

Άρθρο του Dan Alexander που δημοσιεύεται στο capital.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X