Οικονομία

Μυτιληναίος: Σύμβαση 118 εκατομμυρίων ευρώ για κατασκευή μονάδας στη Σλοβενία!

Μυτιληναίος: Σύμβαση 118 εκατομμυρίων ευρώ για κατασκευή μονάδας στη Σλοβενία!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμβαση ύψους 118 εκατ. ευρώ υπέγραψε με την εταιρεία ηλεκτρισμού της Λουμπλιάνας, JAVNO PODJETJE ENERGETIKA LJUBLJANA ο όμιλος Μυτιληναίος με σκοπό τη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή (EPC) μιας νέας μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού – Θερμότητας  (CHP) στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας.

Η κίνηση της Μυτιληναίος και το έργο

Η μονάδα θα αντικαταστήσει, σε μεγάλο βαθμό, την παραγωγή ενέργειας από άνθρακα με φυσικό αέριο, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση άνθρακα κατά 70%.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 2 αεριοστρόβιλων Siemens και 2 λεβήτων ανάκτησης θερμότητας με βοηθητικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων κατασκευαστικών εργασιών και εργασιών σύνδεσης με τον υφιστάμενο ατμοστρόβιλο, καθώς και με τον υπόλοιπο υφιστάμενο εξοπλισμό.

Το έργο θα περατωθεί μέσα σε διάστημα 30 μηνών από την ημερομηνία έναρξης του έργου, η οποία προβλέπεται να είναι εντός του πρώτου εξαμήνου  του 2019, μετά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων αδειοδοτικών διαδικασιών.

Ιδού οι συντάξεις και τα επιδόματα που προπληρώνονται μέχρι το Πάσχα!

Η νέα μονάδα συμπαραγωγής διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο και ελαφρύ πετρέλαιο), με συνολική ηλεκτρική ισχύ 110MW, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην κάλυψη των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεθέρμανσης των πολιτών της Λιουμπλιάνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X