Οικονομία

Πετρόπουλος: Περικοπές στις συντάξεις και κάτω των 1.000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου του 2019

Πετρόπουλος: Περικοπές στις συντάξεις και κάτω των 1.000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου του 2019
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Περικοπές στις συντάξεις και κάτω των 1.000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου του 2019. Το θέμα των συντάξεων αναδεικνύεται πλέον στο υπ’ αριθμόν ένα πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να τα «δώσει όλα» κατά το κοινώς λεγόμενο στους επόμενους μήνες.

«Οι περικοπές στις συντάξεις, που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019, αφορούν και εκείνες κάτω των 1.000 ευρώ», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης, Τάσος Πετρόπουλος παρουσιάζοντας το σχέδιο επανυπολογισμού των συντάξεων.

«Η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%. Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%… Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν συντάξεις που θα μειωθούν έως 200 ευρώ.

Ο κ. Πετρόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις έως τον Αύγουστο, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά τις εισφορές του ΕΦΚΑ, ο υφυπουργός είπε ότι θα μειωθούν από το 2019, ενώ στις επικουρικές δεν θα υπάρξει άλλο «ψαλίδι».

Δείτε ακόμη:

«Πράσινο» από ΣτΕ για περικοπές συντάξεων τον Ιανουάριο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X