Επιλογές

Πετρόπουλος: Τις επόμενες ημέρες η ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Πετρόπουλος: Τις επόμενες ημέρες η ρύθμιση για τις 120 δόσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή προανήγγειλε την αύξηση του ορίου οφειλών για συνταξιοδότηση.

Σημείωσε, ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου είχαν αύξηση από 10% έως 33% περίπτωση 620.000 συνταξιούχοι.

Ενώ «εγκληματικό» χαρακτήρισε  το σχέδιο της ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση…

Το όριο:

  • 20.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες
  • 15.000 ευρώ για αυτοαπασχολούμενους
  • 4.000 ευρώ για αγρότες

Ο Τάσος Πετρόπουλος προανήγγειλε τα εξής:

  • – Την κατάργηση των προβλέψεων για αναστολή της καταβολής συντάξεων χηρείας με ηλικιακό κριτήριο τα 55 έτη -όπως ισχύει αν ο δικαιούχος δεν έχει συμπληρώσει το 55ο έτος κατά τον χρόνο θανάτου του συζύγου, τότε, λαμβάνει τη σύνταξη για μία τριετία, διακόπτεται και επαναχορηγείται μετά το 67ο έτος της ηλικίας του-.
  • – Όσοι είναι άνω των 55 ετών ή βρίσκονται σε χηρεία για τρία έτη, θα υπάρξουν ειδικά προγράμματα απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ.
  • – Τη νομοθετική πρωτοβουλία εντός των επόμενων ημερών για τη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, με επανυπολογισμό της οφειλής.
  • – Την ενίσχυση του προσωπικού των ασφαλιστικών ταμείων, μέσω ΟΑΕΔ και, στη συνέχεια, μέσω ΑΣΕΠ για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.

Επισήμανε, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλλουν 1,7 δισ. ευρώ λιγότερες εισφορές μέχρι το 2020.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση για την έκδοση των συντάξεων, ανάφερε χαρακτηριστικά ότι «δικαίως αγανακτούν οι πολίτες», ωστόσο, το υπουργείο προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα.

Ενώ έφερε παράδειγμα τις εκκρεμότητες στις συντάξεις του Δημοσίου όπου από τις 15.000 εκκρεμείς έχουν εκδοθεί 12.500 προσωρινές.

Η αντιπολίτευση εστιάστηκε στο πλεόνασμα του ΕΦΚΑ που προέρχεται από υπερβολικές εισφορές και περικοπή συντάξεων ενώ, μέρος αυτού είναι πλασματικό, λόγω της μη καταβολής των εκκρεμών συντάξεων.

Υπήρξαν και εντάσεις όταν ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος από τη ΔΗΣΥ εγκάλεσε τον υφυπουργό για την πρόσφατη δήλωσή του, λέγοντάς του πως ισχυρίστηκε ότι άνθρωποι πριν τον ΣΥΡΙΖΑ έτρωγαν από τα σκουπίδια, όμως, ούτε σήμερα τρώνε με «χρυσά» κουτάλια.

«Σε αυτή τη χώρα και αυτοκτονίες υπάρχουν και χάνονται ζωές από μαγκάλια που ανάβουν κάποιοι για να ζεσταθούν. Αφήστε, λοιπόν, τις επικοινωνιακές και ψευδείς δηλώσεις», είπε χαρακτηριστικά προς τον κ. Πετρόπουλο.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Χαμός στη Βουλή μεταξύ Πολάκη-Άδωνι (vids)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X