Οικονομία

Πόλεμος κυβέρνησης – δικαστικών: «Κανένας Κατρούγκαλος και καμία Αχτσιόγλου»

Πόλεμος κυβέρνησης – δικαστικών: «Κανένας Κατρούγκαλος και καμία Αχτσιόγλου»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολεμικό είναι το κλίμα μεταξύ των δικαστών και της κυβέρνησης, με αφορμή τις περικοπές στις αποδοχές των συνταξιούχων, που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται έως και κατά 980 ευρώ, όπως φανερώθηκε με τα όσα ακούστηκαν στην πανδικαστική συνέλευση των ενώσεων των δικαστών.

Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά θεσμικό, δηλώνουν οι δικαστικοί, αποφασισμένοι να προσφύγουν σε βάρος του νόμου Κατρούγκαλου. Οξύνοντας της αντιδράσεις και τις κόντρες μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών.

«Κανένας Κατρούγκαλος και καμία Αχτσιόγλου δεν θα μας κατατροπώσουν. Κάποιοι ερωτοτροπούν με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Μεταξύ F-16 και ευημερίας των πολιτών, το δεύτερο είναι σημαντικότερο.

Οι παράγοντες που υπονόμευσαν το ασφαλιστικό σύστημα είναι η διαχρονική αξιοποίηση από το κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με τον φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Για τον λόγο αυτό πρέπει το κράτος -και όχι οι συνταξιούχοι- να πληρώσει για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων», καταλήγουν οι δικαστές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X