Οικονομία

Σαν τα… μανιτάρια “ξεφυτρώνουν” τα “σπίτια έτοιμα για Airbnb”!

Σαν τα… μανιτάρια “ξεφυτρώνουν” τα “σπίτια έτοιμα για Airbnb”!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Ιδανικό για Airbnb». «Μπορεί να αξιοποιηθεί και για βραχυχρόνια μίσθωση». «Σπίτι έτοιμο για Airbnb». Μερικές μόνο από τις φράσεις που συνοδεύουν τις ολοένα και περισσότερες αγγελίες για την αγορά αλλά και την ενοικίαση κατοικιών σε δημοφιλείς ιστοσελίδες.

Η προοπτική αξιοποίησης ακινήτων από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης όπως η Airbnb έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες αλλά και επαγγελματίες να προωθούν τα διαμερίσματα που θέλουν να πουλήσουν τονίζοντας την δυνατότητα που αυτά μπορεί να έχουν ως πηγές εισοδήματος.

Μόνος δρόμος ο τουρισμός και το… Airbnb!

Εξάλλου, όπως σημειώνουν γνώστες της κτηματαγοράς αυτήν την εποχή η μοναδική επενδυτική δυνατότητα που διαθέτουν οι κατοικίες στη χώρα μας είναι ακριβώς αυτή της τουριστικής αξιοποίησης. Και αυτό οφείλεται αφενός στην συνεχιζόμενη άνοδο του τουρισμού αλλά και στην εξαιρετική δημοφιλία που έχουν αποκτήσει οι συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Ρύθμιση χρεών κάτω από 20.000 ευρώ σε εφορία και ταμεία για επιχειρήσεις

Ακριβώς αυτή η προοπτική αξιοποίησης έχει ανεβάσει κάπως τα ενοίκια σε συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου, όπως το Κουκάκι, το Θησείο, τα Πετράλωνα και ο Νέος Κόσμος. Εκεί εμφανίζονται πολλές αγγελίες για διαμερίσματα συνήθως προσφάτως ανακαινισμένα, πλήρως επιπλωμένα και «έτοιμα για Airbnb», τα οποία βέβαια πωλούνται σε αρκετά υψηλότερες τιμές απ’ αυτές που αναμένει κανείς μετά από μια οχταετία πτώσης των αξιών των ακινήτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X