Οικονομία

“Σεισμός”! Κατέρρευσε η συμφωνία “μαμούθ” 6,1 δισ. Xerox και Fujifilm

“Σεισμός”! Κατέρρευσε η συμφωνία “μαμούθ” 6,1 δισ. Xerox και Fujifilm
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην ακύρωση της συμφωνίας ύψους 6,1 δισ. δολαρία με την Fujifilm προχώρησε η Xerox μετά την ανακωχή με τους Καρλ Ικάν και Ντάρουιν Ντίζον. Μια ανακωχή, η οποία βάζει τέλος στη δίμηνη διαμάχη παραδίδοντας τον έλεγχο της εταιρείας στους δύο ακτιβιστές επενδυτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το οποίο επικαλείται πηγές από την Xerox, η ιαπωνική εταιρεία δεν παρουσίασε τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα ώστε να προχωρήσει η συγχώνευση.

Η ιαπωνική εταιρεία ανέφερε ότι επανειλημμένα ζήτησε από την Fujifilm να ξεκινήσει άμεσα συνομιλίες για βελτιωμένους όρους στην εν λόγων συναλλαγή. «Παρά την επιμονή μας, η Fujifilm δεν προσκόμισε καμία διαβεβαίωση ότι θα το κάνει σε ένα αποδεκτό χρονικό διάστημα» συμπλήρωσε η αμερικανική εταιρεία σε δήλωση της σχετικά με την απόφασή της να παραιτηθεί από τη συμφωνία.

Μια μαχητική στάση έσπευσε να πάρει η Fujifilm τονίζοντας ότι «αμφισβητεί το δικαίωμα της Xerox να τερματίσει τη συμφωνία» και προσθέτοντας ότι θα εξετάσει όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της δικαστικής προσφυγής μέσω της οποίας θα ζητήσει αποζημίωση.

Τι είχαν συμφωνήσει Xerox και Fujifilm

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο εταιρείες είχαν συμφωνήσει ήδη από τον Ιανουάριο να προχωρήσουν σε ένα πολύπλοκο deal που θα οδηγούσε στην συγχώνευση της Xerox με την κοινή επιχείρηση της Ασίας Fuji Xerox και θα έδινε στην αμερικανική εταιρεία τον έλεγχο της Fujifilm. Αυτό ώθησε τους Ίκαν και Ντίζον, οι οποίοι κατέχουν το 15% της Xerox να υποστηρίξουν ότι η αμερικανική εταιρεία υποτιμήθηκε, για να ξεκινήσει έτσι μια έντονη διαμάχη.

Οι ακτιβιστές-επενδυτές δήλωσαν επίσης ότι είναι δυσαρεστημένοι με την τρέχουσα δομή της κοινοπραξίας και ο διακανονισμός δημιουργεί αβεβαιότητα σχετικά με πιθανές αλλαγές σε μια επιχείρηση που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ των εσόδων της Fujifilm. Προσέθεσαν μάλιστα ότι πιστεύουν πως άλλοι επενδυτές «περιμένουν στην ουρά» για την εταιρεία. Σύμφωνα με πηγές άνθρωποι εξοικειωμένοι με το ζήτημα ανέφεραν ότι η εταιρεία Apollo Global Management LLC (APO.N) εξέφρασε ενδιαφέρον για μια προσφορά για τη Xerox. Με την ακύρωση της συμφωνίας, οι δύο επενδυτές που κατέχουν μαζί το 10% και πλέον της εταιρείας, συνθηκολόγησαν με την διοίκηση και οι αντιρρήσεις τους σχετικά με την συμφωνία για την Fujifilm δικαιώθηκαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X