Οικονομία

Σεντένο: Σημαντική η συμμετοχή του ΔΝΤ – Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος με επιτυχία

Σεντένο: Σημαντική η συμμετοχή του ΔΝΤ – Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος με επιτυχία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βρισκόμαστε «κοντά» σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Τόνισε επίσης ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ παραμένει «σημαντική». «Εργαζόμαστε μαζί και βασικός μας στόχος είναι η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος με επιτυχία», πρόσθεσε ο Μ. Σεντένο, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αφού εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να σταθεί τα πόδια της και να αποκτήσεις πρόσβαση στις αγορές.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup) χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά» νέα, καθώς συμφωνήθηκε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Είμαστε σε καλό δρόμο προς μία συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο» δήλωσε πριν από το Eurogroupο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ο κ. Λεμέρ ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει σημαντικές αποφάσεις στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, σημειώνοντας πως πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να προσδιορίσουν έναν μηχανισμό για το ελληνικό χρέος, ο οποίος θα είναι «ξεκάθαρος» και «ισχυρός»απέναντι στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για να φτάσουμε σε μία συμφωνία, σε μία ισχυρή διευθέτηση του ελληνικού χρέους τον Ιούνιο», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι δεν θα δούμε σήμερα την τελική συμφωνία για το ελληνικό χρέος. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup πρόσθεσε ότι χρειάζεται να το έχουμε αυτό, ένα ισχυρό πακέτο που θα πείθει τις αγορές και θα δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επενδύσει στο μέλλον της.

«Κάνουμε καλή πρόοδο, είμαστε ξεκάθαρα στα τελευταία μέτρα. Νομίζω και ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε αυτή τη μακρά και δύσκολη ιστορία, ώστε η Ελλάδα να βγει από το πρόγραμμα», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τον «μηχανισμό» και τις διαφορές Γαλλίας και Γερμανίας για τον «αυτοματισμό», αρκέστηκε να πει ότι χρειάζεται μια προσέγγιση βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη και γι’ αυτή δουλεύουμε.

Κρίσιμο Εurogroup για το ελληνικό χρέος και τη στάση του ΔΝΤ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X