Οικονομία

Σήμερα κρίνεται το μέλλον της Ελλάκτωρ!

Σήμερα κρίνεται το μέλλον της Ελλάκτωρ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκτός σημαντικού απροόπτου σήμερα κορυφώνεται η μάχη για το μέλλον του μεγαλύτερου ελληνικού κατασκευαστικού ομίλου, του Ελλάκτωρ.

Μια μάχη που έχει ξεσπάσει ανεπίσημα εδώ και χρόνια και εκδηλώθηκε και επίσημα πριν από μερικούς μήνες όταν ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία Change4Ellaktor από τους αδερφούς Καλλιτσάντση.

Τι μέλλει γενέσθαι σήμερα για την Ελλάκτωρ

Στη σημερινή επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων που ξεκινά στις 12 το μεσημέρι θα κριθεί το αν θα επικρατήσει η πλευρά Μπόμπολα – Κούτρα ή αυτή των αδερφών Καλλιτσάντση. Οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ θα κληθούν να επιλέξουν τις προτάσεις της κάθε πλευράς για το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Όμως η «μάχη» δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την διοίκηση. Οι δύο πλευρές έχουν διαφορετική στρατηγική για το μέλλον του ομίλου. Από την μία οι αδελφοί Καλλιτσάντση θέλουν ο Ελλάκτωρ να διατηρήσει την στρατηγική του στόχευση στις κατασκευές και τις παραχωρήσεις αλλά να παραμείνει και στους επιμέρους κλάδους (αιολικά, real estate, απορρίμματα). Από την άλλη η πλευρά Μπόμπολα – Κούτρα θεωρεί πως ο όμιλος θα πρέπει να επικεντρωθεί στο κατασκευαστικό αντικείμενο και να πουλήσει την ΕΛΤΕΧ Άνεμος και άλλα περιουσιακά στοιχεία και θυγατρικές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πλευρά Καλλιτσάντση προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε μπαράζ αγορών μετοχών υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό που ελέγχει στον Ελλάκτωρ. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα τα αδέρφια Αναστασίου και Δημήτρη Καλλιτσάντση ελέγχουν άμεσα περίπου το 27% του ομίλου, ενώ η πλευρά Μπόμπολα – Κούτρα κατέχει περίπου το 21%.

Σύμφωνα με το insider.gr, αυτό που μένει να φανεί είναι το τι συμμαχίες έχουν πραγματοποιήσει οι δύο πλευρές με τους υπόλοιπους μετόχους και το αν τελικά κάποιοι από τους δύο «αντιπάλους» έχει καταφέρει να πάρει με το μέρος του τουλάχιστον το 51% των μετοχών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X