Οικονομία

Σήμερα… πληρώνει! Ποιοι παίρνουν το επίδομα 534 ευρώ

Σήμερα… πληρώνει! Ποιοι παίρνουν το επίδομα 534 ευρώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να γίνει η πληρωμή για το επίδομα 534 ευρώ που περιμένουν οι εργαζόμενοι και πιο συγκεκριμένα για όλες τις κατηγορίες μισθωτών, που παρέμειναν σε αναστολή και τον Μάιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΚΥΑ της 10ης Μαίου, οι μισθωτοί σε επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν τον Μάιο όπως και σε εργοδότες που εξαρχής θεωρήθηκαν πληττόμενοι βάσει ΚΑΔ, πρέπει να λάβουν την ειδική αποζημίωση του Μαίου – εφόσον τέθηκαν σε παράταση αναστολής – έως και την Παρασκευή 12 Ιουνίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας.

Ποιοι παίρνουν το επίδομα 534 ευρώ

Παράλληλα σε ότι αφορά τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις πληττόμενες βάσει ΚΑΔ που δηλώθηκαν σε παράταση αναστολής θα λάβουν για κάθε ημερολογιακή ημέρα παράτασης 17,8 ευρώ.

Κατά συνέπεια:

– για παράταση αναστολής 10 ημέρων (έναρξη αναστολής 7/4)

– αποζημίωση 178 ευρώ -για παράταση αναστολής 15 ημέρων (έναρξη αναστολής 2/4)

– αποζημίωση 267ευρώ-για παράταση αναστολής 20 ημέρων (έναρξη αναστολής 28/3)

Πρώτη κατοικία: Τέλος στην προστασία της από την 1η Αυγούστου

– αποζημίωση 356ευρώ-για παράταση αναστολής 25 ημέρων (έναρξη αναστολής 23/3)

– αποζημίωση 445 ευρώ. Το χρονικό διάστημα της παράτασης εξαρτάται από την αρχική ημερομηνία της αναστολής και μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 27 ημέρες.

Για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν προβλέπεται αποζημίωση ειδικού σκοπού για το πρώτο διάστημα του Μαΐου και έως την επαναλειτουργία της επιχείρησης.

Ειδικότερα:

– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 4/5 : 54 ευρώ (3 μέρες)

– με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 11/5 : 180 ευρώ (10 μέρες)-με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 18/5 : 306 ευρώ (17 μέρες)-με επαναλειτουργία τη Δευτέρα 25/5 : 432 ευρώ (24 μέρες).

Όλοι μισθωτοί των επιχειρήσεων που παρέμειναν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής λειτουργίας με κρατική εντολή όλο τον Μάιο δικαιούνται το πλήρες ποσό της ειδικής αποζημίωσης, που είναι 534 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις πληττόμενες βάσει ΚΑΔ που δηλώθηκαν σε παράταση αναστολής – η επιχείρηση είχε δικαίωμα να παρατείνει τις αναστολές για 6 στους 10 εργαζόμενους σε αναστολή – θα λάβουν για κάθε ημερολογιακή ημέρα παράτασης 17,8 ευρώ.

Για τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (π.χ. οικοδόμοι, ηθοποιοί), το επίδομα των 800 ευρώ θα καταβληθεί σύμφωνα με πληροφορίες του DIkaiologitika News, την επόμενη εβδομάδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X