Επιλογές

Σκάνδαλο Jumbo: Απομάκρυνση του Παπαευαγγέλου από τη θέση αντιπροέδρου

Σκάνδαλο Jumbo: Απομάκρυνση του Παπαευαγγέλου από τη θέση αντιπροέδρου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέο σοβαρό εταιρικό σκάνδαλο με εμπλοκή κορυφαίων στελεχών της Jumbo και της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται σε εξέλιξη…

Σκάνδαλο Εθνικής και Jumbo-Καρατομήσεις στελεχών

Η απομάκρυνσης του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου από τη θέση αντιπροέδρου της εισηγμένης Jumbo, επιβεβαίωσαν τα δημοσιεύματα περί εμπλοκής του σε σκάνδαλο πώλησης ακινήτων σε Κινέζους ενδιαφερόμενους μέσω POS.

Η απομάκρυνση αναμένεται να επισημοποιηθεί αύριο Τετάρτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Jumbo.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Παπαευαγγέλου είχε συστήσει εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων, τα οποία μεταπωλούσε σε Κινέζους ενδιαφερόμενους απόκτησης τόσο των ακινήτων όσο και της «χρυσής βίζας». Μάλιστα, οι Κινέζοι αγοραστές πραγματοποιούσαν την αγορά με πιστωτικές κάρτες σε POS που ανήκαν σε μεγάλη ελληνική συστημική τράπεζα.

Η όλη διαδικασία έγινε αντιληπτή από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες ερεύνησαν το κύκλωμα αφενός λόγω παράβασης των κινεζικών capital controls, όσο και υπονοιών για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πουλήθηκε η βίλα του Κωστόπουλου στην Φιλοθέη -Άγγιξε τα πέντε εκατομμύρια ευρώ (pics)

Ποιος είναι όμως ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου

Σύμφωνα με το σύντομο βιογραφικό του:

«Διαθέτει πολυετή πείρα στον κλάδο και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της JUMBO από το 1995. Είναι πτυχιούχος της Α.Β.Σ.Π Πειραιώς, στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Από το 1992, είναι Πρόεδρος Ελλήνων Κατασκευαστών και Εμπόρων Παιχνιδιών. Από το 2006, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Α. (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών). Από το 2006, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Λ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος)».

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών. Η καταγωγή του είναι από ένα χωριό της Μαγνησίας, τον Πτελεό.

Από μικρός ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στην τότε Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. Ταυτόχρονα δούλευε στο εργοστάσιο παιχνιδιών ΦΙΝΟ (FINO) που είχε δημιουργήσει ο θείος του Χρήστος Παπαευαγγέλου.

«Αγοράζω παιχνίδια Φίνο, χαλάλι τα λεφτά που δίνω» ήταν το σλόγκαν της Φίνο, που κατασκεύαζε σιδερένια αλλά και λούτρινα κουρδιστά παιχνίδια.

Το εργοστάσιο αυτό, που βρίσκεται κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού στην Καλλιθέα, στην οδό Κύπρου, στεγάζει σήμερα ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo.

Το 1972 ο Χρήστος Παπαευαγγέλου πέθανε. Παιδιά δεν είχε, παρά μόνο τον ανιψιό του Βαγγέλη, που τον σπούδασε και του άφησε το εργοστάσιο ΦΙΝΟ.

Ο Βαγγέλης Παπαευαγγέλου, κράτησε το εργοστάσιο, στο μεταξύ όμως τα εισαγόμενα παιχνίδια στερούσαν ζωτικό χώρο από τις ελληνικές εταιρείες κατασκευής παιχνιδιών.

Στο μεταξύ το τοπίο αλλάζει. Το 1986 ο κ. Βακάκης δημιουργεί την Jumbo, που εξελίχθηκε στη σημερινή αυτοκρατορία. Πριν από το 1990 το εργοστάσιο Fino που διοικούσε ο κ. Παπαευαγγέλου πέρασε κάτω από την ομπρέλα της Jumbo.

Πηγή πληροφοριών: economistas.gr

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X