Οικονομία

Συντάξεις δικαστών: Τι λέει το ΥΠΟΙΚ για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Συντάξεις δικαστών: Τι λέει το ΥΠΟΙΚ για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποια δυνατότητα γενίκευσης και επομένως ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί μοιάζει είναι αναντίστοιχος με το περιεχόμενο της απόφασης», σχολίασε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με τις συντάξεις των δικαστών, που όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (4/10/2023) με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα επανέλθουν στα επίπεδα προ του 2012.

Όπως ανέφερε ο εν λόγω παράγοντας, είναι πρόωρο να γίνει επίσημη τοποθέτηση, καθώς δεν είναι στη διάθεσή μας αυτό καθ’ αυτό το κείμενο της απόφασης.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι εάν ισχύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, η απόφαση αφορά μόνο σε όσους έχουν κάνει προσφυγή. Φαίνεται λοιπόν, είπε, ότι δεν υπάρχει κάποια δυνατότητα γενίκευσης και επομένως ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί μοιάζει είναι αναντίστοιχος με το περιεχόμενο της απόφασης.

Σε κάθε περίπτωση, η τήρηση του προϋπολογισμού και ο δρόμος της δημοσιονομικής σταθερότητας αποτελούν αταλάντευτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X