Οικονομία

Τράπεζες: Συνεχίζουν τα καταστήματα με μειωμένο προσωπικό

Τράπεζες: Συνεχίζουν τα καταστήματα με μειωμένο προσωπικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με… δισταγμό θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες στις τράπεζες από την επόμενη εβδομάδα. Την ίδια ώρα, με μειωμένο προσωπικό θα συνεχίσει τη λειτουργία του το δίκτυο των καταστημάτων.

Αυτό αναφέρουν στο insider.gr ανώτατες πηγές του κλάδου που «βλέπουν» διατήρηση του θεσμού της τηλεργασίας για διευθύνσεις όπως η Πληροφορική αλλά και άλλους τομείς τους οποίους οι εργαζόμενοι αποδίδουν ικανοποιητικά από το σπίτι. «Πριν την πανδημία, εργάζονταν 100 υπάλληλοι της διεύθυνσης ΙΤ από το σπίτι και σκοπεύουμε να αυξήσουμε τον αριθμό αυτό», εξηγεί υψηλόβαθμο στέλεχος συστημικής τράπεζας.

Εκ περιτροπής εργασία με φυσική παρουσία για το 50-60% των εργαζομένων στις τράπεζες

Η σύσταση των αρμόδιων αρχών για την εβδομάδα που ξεκινά είναι η επιστροφή του 30% των εργαζομένων στα γραφεία προκειμένου να επιτευχθούν ασφαλείς αποστάσεις εν μέσω της πανδημίας. Αυτό που προαναγγέλλουν, όμως, οι ίδιες πηγές είναι εκ περιτροπής εργασία με φυσική παρουσία για το 50-60% των εργαζομένων του κλάδου, οι οποίοι «θα εργάζονται 2-3 ημέρες την εβδομάδα από το σπίτι τους».

Ο κόσμος μετά τον κορονοϊό-Ιστορικές ανατροπές που έρχονται

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται, όπως έχει επισημάνει το insider.gr, είναι εάν η εξ αποστάσεως εργασία που επέβαλε η έκτακτη συνθήκη του κορονοϊού αποτελέσει προθάλαμο περαιτέρω συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζών. Ήδη τα τελευταία χρόνια, η τάση αυτή έχει οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδων καταστημάτων με στόχο την εξοικονόμηση λειτουργικών εξόδων εν μέσω της κρίσης.

Η τάση αυτή ισχυροποιείται και θεμελιώνεται ακόμη περισσότερο καθώς όλες οι τράπεζες επενδύουν σημαντικά ποσά στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών τους μέσω ebanking. Τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε τις υπηρεσίες αυτές να επεκτείνονται και τις προσπάθειες ψηφιοποίησης από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εντατικοποιούνται -όπως άλλωστε συνέβη συνολικά στη χώρα, από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς προκειμένου να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X