Διεθνή

Οργή στη Βρετανία για τη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ: Τίμησε τη μνήμη της και η Κέιτ Μίντλετον (pics&vid)

Οργή στη Βρετανία για τη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ: Τίμησε τη μνήμη της και η Κέιτ Μίντλετον (pics&vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βρετανία– Η απροσδόκητη αυτή επίσκεψη ήρθε μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης αγρυπνίας προς τιμήν του θύματος καθώς η Μητροπολιτική Αστυνομία δεν έδωσε άδεια στις διοργανώτριες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Το κίνημα “Ανακτήστε αυτούς τους δρόμους” ανέφερε ότι αντί για την κινητοποίηση αυτή θέτει ως στόχο να συγκεντρώσει 320.000 στερλίνες για τον αγώνα του για τα δικαιώματα των γυναικών.

New photos of missing Londoner Sarah Everard released as police search continues | Evening Standard

Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε πως η Κέιτ ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στην οικογένεια και στη Σάρα. “Θυμάται πώς είναι να κυκλοφορεί στο Λονδίνο το βράδυ, προτού παντρευτεί” τόνισε το Παλάτι σύμφωνα με το Sky.

Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ταυτοποίησε το σώμα της 33χρονης Σάρα Έβερντ, η οποία εξαφανίστηκε ενώ περπατούσε για το σπίτι της στο Λονδίνο, προκαλώντας έκρηξη σε κοινωνικά μέσα από γυναίκες που μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης.

Σύμφωνα με δήλωση της Rosemary Ainslie, επικεφαλής του ειδικού εγκλήματος του CPS, οι
Ντετέκτιβ που αναζητούσαν τη 33χρονη γυναίκα βρήκαν το πτώμα της σε δασικές εκτάσεις στο Κεντ. Ενώ ο Nick Ephgrave, Επίτροπος Επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε ότι: «Τώρα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι το σώμα της Σάρα Έβερντ.»

Ενώ είπε ότι «ένας άντρας παραμένει υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου με την υποψία ότι διέπραξε το εγκλήματα», δήλωσε.

Μετά από έρευνες ημερών, η Μητροπολιτική Αστυνομία, την Τετάρτη, προχώρησε στη σύλληψη του 48χρονου Γουέιν Κάζενς, εν ενεργεία αστυνομικού και πατέρα δύο παιδιών, που υπηρετεί στη Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας. Ανάμεσα στα καθήκοντά του είναι η προστασία του κτιρίου του κοινοβουλίου και βουλευτών, ξένων πρεσβειών και διπλωματών, καθώς και πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Η έρευνα της αστυνομίας έφερε νέα στοιχεία στο φως, ότι ο Γουέιν Κούζενς, 48 ετών αστυνομικός, κατηγορήθηκε για άσεμνη έκθεση στο προσωπικό ενός ταχυφαγείου στο νότιο Λονδίνο το Σαββατοκύριακο της 26ης Νοεμβρίου. Η αστυνομία όμως απέτυχε να πραγματοποιήσει έναν βασικό έλεγχο της πινακίδας κυκλοφορίας κι έτσι να ταυτοποιηθεί και να γίνει αναστολή των καθηκόντων του. Την βραδιά της απαγωγής ήταν εκτός εργασίας, αλλά πρόσφατα είχε βρεθεί στη φρούρηση της αμερικανικής πρεσβείας στο νότιο Λονδίνο, σύμφωνα με την Τέλεγκραφ.

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο 30χρονος Ελληνοϊρακινός για την επίθεση στον αστυνομικό

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X