Διεθνή

Παιδικός καρκίνος: Συγκλονίζει δίπλα στον Μπέκετ η ενός έτους μεγαλύτερη αδελφή του (pics)

Παιδικός καρκίνος: Συγκλονίζει δίπλα στον Μπέκετ η ενός έτους μεγαλύτερη αδελφή του (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου, μετά τις καρδιοπάθειες βάση στατιστικών στοιχείων. Η μάχη της ασθένειας για όσους πρέπει να τη δώσουν,δεν είναι  καθόλου εύκολη υπόθεση, αλλά το ίδιο ισχύει και για όσους καλούνται να στηρίξουν τα πρόσωπα που υποφέρουν.

Φωτογραφίες μιας μητέρας από το Τέξας, της Κέιτλιν Μπέρτζ, που δημιούργησε στο Facebook τη σελίδα «Beckett Strong», ώστε να ευαισθητοποιήσει για τον παιδικό καρκίνο, με αφορμή την ασθένεια του 4χρονου γιος της, Μπέκετ, που δίνει τη δική του μάχη με τη λευχαιμία, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

 Δείτε την ανάρτηση στο Facebook της Κέιτλιν Μπέρτζ:

«Ένα πράγμα που δεν σας λένε για τον καρκίνο κατά την παιδική ηλικία είναι ότι επηρεάζει ολόκληρη την οικογένεια. Πάντα ακούτε για τους οικονομικούς και ιατρικούς αγώνες, αλλά πόσο συχνά ακούτε για τις αγώνες που αντιμετωπίζουν οικογένειες που έχουν άλλα παιδιά;

Για ορισμένους, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να δει και να διαβάσει. Τα δύο μου παιδιά, με διαφορά ηλικίας 15 μηνών, πήγαν από το σχολείο και στο σπίτι μαζί και κάθονται σε ένα κρύο νοσοκομειακό δωμάτιο ξανά μαζί. Στη συνέχεια, η τετράχρονη παρακολούθησε τον αδελφό της στη ΜΕΘ.

«Δεν ήξερε τι συμβαίνει… »

Παρακολούθησε μια δωδεκάδα γιατρών για να ρίξουν την ιατρική μάσκα πάνω στο πρόσωπό τους, να του δώσουν μια δωδεκάδα φαρμάκων και όλα αυτά ενώ εκείνος φαινόταν αβοήθητα. Δεν ήξερε τι συμβαίνει. Το μόνο που γνώριζε ήταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον αδερφό της, τον καλύτερο φίλο της.

Λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφότου βγήκε από το νοσοκομείο, τον παρακολούθησε να αγωνίζεται να περπατήσει και να αγωνίζεται να παίξει. Ο ζωντανός, ενεργητικός μικρός αδελφός της που γνώριζε κάποτε ήταν τώρα ένα ήσυχο, άρρωστο και πολύ νυσταγμένο αγόρι. Ποτέ δεν ήθελε να παίξει. Δεν κατάλαβε, πώς ήταν ικανός να περπατήσει πριν από αυτό, αλλά τώρα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς βοήθεια. Δεν κατάλαβε τις διάφορες θεραπείες που έπρεπε να παρακολουθήσει για να κερδίσει την δύναμή του πίσω. Για εκείνη, ήταν κάτι το ιδιαίτερο κάτι το καινούργιο και έπρεπε να κάνει ότι δεν έκανε. Γιατί δεν μπορούσαν πια να πάνε στο αγαπημένο τους πάρκο τραμπολίνο; Γιατί δεν έπρεπε να επιστρέψει στο σχολείο, αλλά το έκανε;

Θα αναρωτηθείται, γιατί πήραμε την μικρή μαζί μας και γιατί είδε όλα αυτά σε νεαρή ηλικία; Τα παιδιά χρειάζονται υποστήριξη και συντροφικότητα και δεν πρέπει να φυλάσσονται σε απόσταση από το άτομο που είναι άρρωστο. Το πιο σημαντικό είναι να δείξουμε ότι έχουν ληφθεί μέριμνα ανεξάρτητα από την κατάσταση. Ξόδεψε αρκετά χρόνο, δίπλα του στο μπάνιο, ενώ αρρώσταινε. Έμεινε κοντά του. Τον υποστήριξε και την φροντίζει, ανεξάρτητα από την κατάσταση. Μέχρι σήμερα, είναι ακόμη πιο κοντά του. Τον φροντίζει πάντα.

Εμετός μεταξύ παιχνιδιού. Εκείνη στέκεται στο πλάι του αδερφού της. Αυτός είναι ο παιδικός καρκίνος. Ή το δέχεσαι ή τα παρατάς», επισήμανε στη ανάρτησή της που συνόδευσε τις φωτογραφίες η Κέιτλιν.

https://www.facebook.com/beatitlikebeckett/posts/3305533652820876

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Πρώτη κατοικία: Πόσοι «κόκκινοι δανειολήπτες» ξεκίνησαν να κάνουν αίτηση

Απεργία: Εικοσιτετράωρο «χτύπημα» την Τρίτη 24/9 από το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αθήνας

Βαρουφάκης: Δεν θα πούμε «ναι» στην εξεταστική επιτροπή για τη Novartis

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X