Ελλάδα

Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής του νερού

Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής του νερού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις περί «απαράδεκτα φθηνού νερού» που έκανε ο βουλευτής ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής.

Σε σχόλιο, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως οι δηλώσεις αυτές προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις. «Μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό. Παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και διαμηνύει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο «τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας».

Νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε μιλώντας στη Βουλή ότι: «Οι δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα».

Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής του νερού 

Ενώ για τις δηλώσεις του στη Βουλή ότι είναι απαράδεκτα χαμηλή η τιμή του νερού στην Ελλάδα, ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τόνισε ότι :

«υπάρχει πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν. Είπα αυτό που δείξατε, σε ένα περιβάλλον συζήτησης πολύ ενδιαφέρον. Είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι συζήτησης και να νομίζουμε ότι με αυτό μπορούμε να αποκαλύψουμε κάτι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και των περισσότερων οργανισμών που χειρίζονται το νερό. Υπάρχει όμως τεράστιο θέμα σπατάλης».

Καταλήγοντας συμπλήρωσε: «Όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να είναι ενημερωμένοι, να προσέχουν να μην σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό ή να το χρησιμοποιούμε για χρήσεις μέρα μεσημέρι, εκεί υπάρχει ένα θέμα τιμολόγησης, η τιμή σ’ αυτές και μόνο τις περιπτώσεις πρέπει να λειτουργήσει ως φόβητρο».

Δείτε ακόμη:

Λαμία: Παριστάνουν επώνυμους γιατρούς και ξαφρίζουν επιχειρηματίες

Τσίπρας: Κίνηση τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης η προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Δημοσκόπηση: Υποχωρούν όλα τα κόμματα πλην…Βαρουφάκη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X