Αθλητισμός

Παρεμβαίνει η Εισαγγελία για τις καταγγελίες Μπεκατώρου -Τι λέει ο Αριστείδης Αδαμόπουλος

Παρεμβαίνει η Εισαγγελία για τις καταγγελίες Μπεκατώρου -Τι λέει ο Αριστείδης Αδαμόπουλος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Ολυμπιονίκης αναμένεται να κληθεί την Δευτέρα ή την Τρίτη για καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου έχει αναφερθεί στην σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιάχειριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας.

 Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Αριστείδης Αδαμόπουλος, είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση και μέχρι τη διαλεύκανσή της, με απόφαση του κόμματος, αναστέλλεται κάθε κομματική του ιδιότητα.

Μάλιστα, το απόγευμα του Σαββάτου (16.01), υπήρξε και ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του μέλους της ΔΗΜΤΟ Ραφήνας κ. Αδαμόπουλου

«Από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κύματα συμπαράστασης στην Χρυσή Ολυμπιονίκη

Αναφορά στην τόλμη με την οποία η Σοφία Μπεκατώρου πήρε την απόφαση να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη προ ετών κάνει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από επικοινωνία μαζί της.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο» και «κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις», ενώ χαρακτήρισε την χρυσή Ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας «Ολυμπιονίκη της Eυθύνης, στο όνομα όλων, γυναικών και ανδρών, παιδιών και εφήβων, μέσα και έξω από την οικογένεια».

«Δείχνει τον δρόμο ώστε το στίγμα να περάσει από το θύμα στον θύτη», γράφει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Τι λέει ο Αριστείδης Αδαμόπουλος για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο άνθρωπος που κατηγορεί η Σοφία Μπεκατώρου ότι την κακοποίησε σεξουαλικά το 1998, με γραπτή του δήλωση επισημαίνει ότι «είναι αναμενόμενο καταγγελίες που εισφέρονται εις βάρος μου από δημόσιο πρόσωπο, μεγάλης αναγνωρισιμότητας και ευρείας κοινωνικής απήχησης, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, να δημιουργούν αισθήματα συμπόνοιας για την καταγγέλλουσα και αποστροφής για τον φερόμενο “θύτη”».

«Ωστόσο αποτελεί ελάχιστη κατάκτηση κάθε δημοκρατικού κράτους δικαίου και αντίστοιχη υποχρέωση των θεσμικών του φορέων, και των ΜΜΕ να μη στοχοποιούν πρόσωπα, να μην διακινούν τις φωτογραφίες τους, και να μην έχουν ήδη καταδικάσει τον δήθεν “θύτη”, προτού του δοθεί η ευκαιρία να εκφέρει τη δική του άποψη για γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τρίτους. Όλα αυτά που η Δικαιοσύνη ως πρωταρχικά αρμόδιος φορέας σέβεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις εν προκειμένω έχουν ήδη παραβιαστεί από τους όψιμους μιμητές της, που την υποκαθιστούν στο έργο της», προσθέτει ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

«Καλώ την Πολιτεία, τους θεσμικούς φορείς, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν πρώτα την οικογένειά μου, τα παιδιά και τα εγγόνια μου, να αναμείνουν όσα υποχρεούμαι πλέον να εισφέρω σε κάθε αρμόδια αρχή και να αποστούν από κάθε ενέργεια που θα θυματοποιήσει περαιτέρω μέλη της οικογενείας μου και εμένα προσωπικά», καταλήγει ο κ. Αδαμόπουλος.

Η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αναφέροντας πως θεωρεί απαράδεκτο το κείμενό της και αφήνοντας να εννοηθεί πως η στάση της αποτελεί έναν από τους λόγους που τόσο η ίδια όσο και τα θύματα γενικά φοβούνται να μιλήσουν.
Επίσης, προέτρεψε και άλλες γυναίκες του αθλητικού χώρου να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται τις τελευταίες ώρες με αφορμή τη δική της ιστορία, ενώ δήλωσε πως θα είναι στο πλευρό τους.

Η απάντηση της Σοφίας Μπεκατώρου:

“Απλά ήθελα να πω ότι η Ομοσπονδία με τον τρόπο που απάντησε, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δεν μίλησα. Θεωρώ απαράδεκτο ένας φορέας να απαντάει κατ’ αυτό τον τρόπο μετά από μια τόσο σοβαρή καταγγελία. Στο άλλο που θα σου απαντούσα, είναι για την αγάπη του κόσμου. Θέλω να εκφράσω… Να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Γιατί τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πάρα πολύ υποστηρικτικά, πολύ ενθαρρυντικά. Και εύχομαι και ζητάω από όποια κοπέλα από τον χώρο μας έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο, να βγει να το δηλώσει και ότι θα τη στηρίξω με κάθε τρόπο”.

Μετά τη Μπεκατώρου: Τρομερές καταγγελίες από αθλητές ιστιοπολοΐας κατά της Ομοσπονδίας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X