Αναλύσεις

Περί Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Περί Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

“Δεν νοείται Τσίπρας χωρίς ΣΥΡΙΖΑ“, ήταν η επωδός των δηλώσεων του πρώην υπουργού και καθηγητή πανεπιστημίου Αριστείδη Μπαλτά. Διατύπωσε τη γνώμη του συμμετέχοντας στο διάλογο για τη μετεξέλιξη του κόμματος.

Να με συγχωρείτε κύριε καθηγητά, αλλά αν στο παρελθόν η διατύπωσή σας είχε μεγάλη βάση στήριξης, στο παρόν έχει εξασθενίσει και στο μέλλον θα εξασθενίσει ακόμα περισσότερο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει οργανωτικά στάσιμος, ωσάν να εκφράζει το 4%.

Οπότε το ερώτημα για να είναι ορθό θα πρέπει να αντιστραφεί και να διατυπωθεί ως εξής: “Τί θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα”. Η απάντηση είναι ούτε καν 4%. Γιατί; Διότι αυτό απέδειξε η απουσία του από τους αγώνες, από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα πανεπιστήμια, τα σωματεία. Τί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς τους χώρους κύριε Μπαλτά. Τίποτα. Μία θλιβερή παρουσία σε πλήρη αναντιστοιχία με το 31,5% των εθνικών εκλογών, που φανερώνει την απήχηση στην κοινωνία. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το ποσοστό αυτό το πέτυχε με πλήρη απουσία του κόμματος και με τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης όχι απλώς απέναντι, αλλά εχθρικά σε πρωτόφαντο και πρωτοφανή βαθμό.

Επιπλέον, υπάρχει το πρόσφατο ιστορικό προηγούμενο. Που βρίσκεται το 30% και πλέον του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και δημιούργησε τη ΛΑΕ; Ερώτημα για τροφή και σκέψη, που λένε και οι δημοσιογράφοι τους τελευταίους μήνες.

Τέλος, καλό είναι η αριστερά να σταματήσει να υποτιμά το ρόλο της προσωπικότητας στο ιστορικό γίγνεσθαι.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X