Ελλάδα

Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ: Να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές στους 106 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ: Να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές στους 106 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Να εφαρμοσθούν οι κανονισμοί της σχολής και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με τους 106 φοιτητές της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι παρέδωσαν τις ίδιες εργασίες, αλλά και την αντίδραση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Πάτρας, σχετικά με την ποινή που επιβλήθηκε, για αποκλεισμό τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ζήτημα, τονίζει ότι «το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και διέπεται από κανόνες, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους τους φοιτητές, διότι έτσι μόνο θα το προστατεύσουμε από την απαξίωση, για την οποία κάποιοι κύκλοι παλεύουν εδώ και αρκετά χρόνια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Ανδρουλάκης, μιλώντας για το περιστατικό είπε ότι «οι 106 πιάστηκαν να αντιγράφουν στο κομμάτι των ασκήσεων που παρέδωσαν» και όπως εξήγησε « οι εργασίες αυτές μπαίνουν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και αντιστοιχούν στο 30% της τελικής βαθμολογίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος, «αυτές οι εργασίες αποτελούνταν από τέσσερα σετ ασκήσεων και οι 106 φοιτητές παρέδωσαν από το 1 έως και το 4 το ίδιο σετ». Σχετικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε, ο Γιώργος Ανδρουλάκης εξήγησε ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Πανεπιστημίου Πατρών, η ποινή μπορεί να επιληφθεί, ή από την γενική συνέλευση του τμήματος ή από την σύγκλητο».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «η σύγκλητος είναι αρμόδια για τις μεγάλες ποινές και η γενική συνέλευση για τις πιο μικρές ποινές» και όπως εξήγησε «ο αποκλεισμός μέχρι και τρεις εξεταστικές επιβάλλεται από την γενική συνέλευση του τμήματος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X