Ελλάδα

Επεισοδιακή συνέντευξη του Ζουράρι στο ΣΚΑΪ… – Τα παιδία μας είναι σαν τα «Ιτς τσογλάν» επί τουρκοκρατίας

Επεισοδιακή συνέντευξη του Ζουράρι στο ΣΚΑΪ… – Τα παιδία μας είναι σαν τα «Ιτς τσογλάν» επί τουρκοκρατίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ ο υφυπουργός παιδείας Κώστας Ζουράρις. 

«Πυροδότησε» μια άνευ σημασίας συζήτηση στον τηλεοπτικό αέρα, προκαλώντας τον έντονο εκνευρισμό της δημοσιογράφου, που απαντήσεις ζητούσε και απαντήσεις δεν έπαιρνε…

«Είμαστε υπό χρεοκοπία, και είμαστε αποικία χρέους, μια νικημένη χώρα, και μια νικημένη χώρα υφίσταται τα πάντα» δήλωσε στο ξεκίνημα της συνέντευξης ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ερωτηθείς για τη «μεγάλη έξοδο» πτυχιούχων στο εξωτερικό. «Είμαστε λίγο χειρότερα από την Ινδία, και αυτοί το ίδιο πρόβλημα είχαν» επισήμανε δε ο υφυπουργός.

Τα παιδία μας είναι σαν τα «Ιτς τσογλάν» επί τουρκοκρατίας που μας έπαιρναν τα καλύτερα, τα πιο έξυπνα, τα ομορφότερα… 

«Σιγά – σιγά μπορεί να επιδιορθωθεί η κατάσταση, για την ώρα προσωρινώς καλά κάνουν και λένε ότι θα φύγουν». «Έχουμε ξοδέψει 1 εκατ. ευρώ για κάθε αριστούχο για να φτάσουμε τα παιδιά σε κάθε επίπεδο», τόνισε.
Ο Κωστάς Ζουράρις ανέφερε ότι «και εγώ επί 23 χρόνια δίδαξα έξω, και συνέβαλα στη βελτίωση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος στη Γαλλία».
Ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι έχουν σημειωθεί εν μέρει βελτιώσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει συνολική καλυτέρευση. Κατόπιν όμως, αρνήθηκε να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο πέραν των στενών καθηκόντων του, ακόμη και όσον αφορά ευρύτερα θέματα του υπουργείου.
«Έχουμε 56.000 Ελληνόπουλα σε όλο τον πλανήτη που μαθαίνουν ελληνικά και πολλά που δεν είναι και Ελληνόπουλα, αυτή είναι η αρμόδιότητά μου. Είμαι υφυπουργός για την ελληνόγλωσση παιδεία του εξωτερικού» σημείωσε ο Κώστας Ζουράρις.

Ο υφυπουργός διέτεινε ότι είναι αρμόδιος να απαντήσει μόνο για την οικειοπραγία του… δηλαδή για τα σχολεία και τους πτυχιούχους του εξωτερικού, παραπέμποντας την δημοσιογράφο να ζητήσει απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα από τους υπουργούς.

«Είμαι απολύτως προετοιμασμένος για την οικειοπραγία μου… για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα ρωτήσετε τον υπουργό και τον έτερο υφυπουργό» ξεκαθάρισε.
Οι Πανελλαδικές πρέπει να καταργηθούν ή όχι; Θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, χωρίς ελλείψεις κύριε Ζουράρι; Επέμενε η δημοσιογράφος…
Ο ίδιος δεν απάντησε σε καμία ερώτηση, παρά μόνο επαναλάμβανε την άποψή του ότι είναι αρμόδιος μόνο για τα σχολεία του εξωτερικού, εκεί όπου σημειώνονται μεγάλες επιτυχίες, καθώς έχουν, μεταξύ άλλων, πετύχει την παροχή πισίνων και γυμναστηρίου σε σχολεία στο Βέλγιο.
Ο ανύπαρκτος διάλογος έκλεισε, ακριβώς όπως άνοιξε. Με ένταση και βολές εκατέρωθεν…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X