Διεθνή

Η «Μις Τουρκία 2017» έχασε το στέμμα της, λόγω… Γκιουλέν (pics&vid)

Η «Μις Τουρκία 2017» έχασε το στέμμα της, λόγω… Γκιουλέν (pics&vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η 18χρονη Itir Esen, που αναδείχθηκε «Μις Τουρκία» το βράδυ της Πέμπτης, έχασε το στέμμα της, λόγω… Γκιουλέν, μπήκε στο στόχαστρο λίγες ώρες αργότερα εξαιτίας ενός μηνύματος που είχε στείλει πριν από περίπου δύο μήνες στο Twitter, προκαλώντας την αγανάκτηση πολλών χρηστών του διαδικτύου.

«Σήμερα το πρωί μου ήρθε η περίοδός μου για να τιμήσω την ημέρα των μαρτύρων της 15ης Ιουλίου. Τιμώ την ημέρα αυτή χύνοντας δι αντιπροσώπου το αίμα που έχυσαν οι μάρτυρές μας» έγραψε η Esen στον λογαριασμό της στις 16 Ιουλίου .

«Δάκτυλο Γκιουλέν» επικαλείται η επιτροπή των τουρκικών καλλιστείων η οποία λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της εφετινής διοργάνωσης έσπευσε να αφαιρέσει τον τίτλο από την Μις Τουρκία Itır Esen.

Ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής των καλλιστείων Can Sandıkçıoğlu σε δήλωσή του αναφέρει πως η επιτροπή αφαιρεί τον τίτλο της Μις Τουρκία από την διαγωνιζόμενη καθώς σε έρευνα που έκανε στον λογαριασμό της στο twitter ανακάλυψε ανάρτηση η οποία έχει σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Ο οργανισμός Μις Τουρκία, στόχος του οποίου είναι να προωθεί την εικόνα της Τουρκίας στον κόσμο, δεν μπορεί να δεχτεί μια τέτοια δημοσίευση» ανέφεραν οι οργανωτές του διαγωνισμού στη σελίδα του στο Facebook.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη αντίδραση από την διαγωνιζόμενη αλλά έχει αφαιρέσει όλες τις φωτογραφίες από τον διαγωνισμό που είχε αναρτήσει στους λογαριασμούς της στα social media.

Στην αφαίρεση του τίτλου της Μις Τουρκία από τη Itir Esen προχώρησε η επιτροπή των τουρκικών καλλιστείων επικαλούμενη παλιότερη ανάρτηση της νικήτριας για το αποτυχημένο πραξικόπημα.

http://https://www.youtube.com/watch?v=DS-l0ieOcFU

Τον τίτλο της θα πάρει η πρώτη αναπληρωματική, Ασλί Σουμέν.

Πηγή: gazetevatan,comhaber7,comsozcur,Twitter,TurkishNY.com,ofpof.com

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X