Ελλάδα

Ο Δημήτρης Οικονόμου απαντά στο εξώδικο Μαστοράκη για το «Σήμερα» του Σκάι

Ο Δημήτρης Οικονόμου απαντά στο εξώδικο Μαστοράκη για το «Σήμερα» του Σκάι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δυο ημέρες συμπλήρωσε η νέα εκπομπή «Σήμερα» του Σκάι (με το Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου), παρά το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης και τηλεοπτικός παραγωγός, Νίκος Μαστοράκης, με εξώδικο του στο κανάλι, ζητά να αλλάξει τίτλο η εκπομπή διότι, όπως ισχυρίζεται, ο τίτλος του ανήκει, υποστηρίζοντας ότι το- μακρινό- 1971 εκείνος είχε δημιουργήσει την ειδησεογραφική εκπομπή «Σήμερα» στο τότε  ΕΙΡΤ.

«Το Σήμερα, το Αύριο ή το Χθες δεν έχουν καμία εμπορική αξία. Και επομένως δεν έχουν και καμία κατοχύρωση. Είναι σαν να λες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη κλπ.. Πραγματικά εκπλήσσομαι με τη στάση του κ. Μαστοράκη», απάντησε ο Δημήτρης Οικονόμου μέσα από τα social media, στις «καταγγελίες» του Νίκου Μαστοράκη, σημειώνοντας επίσης ότι: «Είναι δε εντυπωσιακό που ανασύρει πάντα στη μνήμη του την περίοδο της χούντας ενώ έχει κάνει σπουδαίες και αξιοζήλευτες δουλειές που σεβόμαστε όλοι. Τι να πει κανείς. Τον ευχαριστώ πάντως για την προβολή…».

Στο εξώδικο με το οποίο αξιώνει 300.000 ευρώ ο Νίκος Μαστοράκης, σημειώνει  ανάμεσα σε άλλα: «Ο τηλεοπτικός σταθμός σας, ανακοίνωσε πρόσφατα τη νέα καθημερινή εκπομπή με τίτλο ΣΗΜΕΡΑ, κατά παράβαση ηθικών και επαγγελματικών κανόνων και της κείμενης νομοθεσίας, δεδομένου ότι το ΣΗΜΕΡΑ υπήρξε δημιούργημά μου, πνευματική μου ιδιοκτησία και, έστω και άτυπα, σήμα κατατεθέν τηλεοπτικής εκπομπής ρεπορτάζ. Η απόφασή σας να χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδειά μου τον τίτλο αυτό για την εκπομπή σας, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων μου, καθώς κάνετε χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας μου καταστρατηγώντας το περιουσιακό μου και ηθικό δικαίωμα επί του έργου και διαπράττοντας το ποινικό αδίκημα του άρθρου 66  του Νόμου 2121/93».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X