Ελλάδα

Πολύ χαμηλή η ποινή για τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν αναφέρει ο καθηγητής του Τμήματος

Πολύ χαμηλή η ποινή για τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν αναφέρει ο καθηγητής του Τμήματος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Ο πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Πατρών αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα όσα έγιναν, αλλά και στις ποινές που επιβλήθηκαν.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα Φοιτητικά Νέα ο Γιώργος Ανδρουλάκης είπε «οι 106 πιάστηκαν να αντιγράφουν στο κομμάτι των ασκήσεων που παρέδωσαν» και όπως εξήγησε « οι εργασίες αυτές μπαίνουν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και αντιστοιχούν στο 30% της τελικής βαθμολογίας».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος, «αυτές οι εργασίες αποτελούνταν από τέσσερα σετ ασκήσεων και οι 106 φοιτητές παρέδωσαν από το 1 έως και το 4 το ίδιο σετ, σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Πανεπιστημίου Πατρών, η ποινή μπορεί να επιληφθεί, ή από την γενική συνέλευση του τμήματος ή από την σύγκλητο. Η σύγκλητος είναι αρμόδια για τις μεγάλες ποινές και η γενική συνέλευση για τις πιο μικρές ποινές, ο αποκλεισμός μέχρι και τρεις εξεταστικές επιβάλλεται από την γενική συνέλευση του τμήματος».
Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με τον Γιώργο Ανδρουλάκη, «επιβλήθηκε αποκλεισμός από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου» και όπως είπε σχετικά με τη λήψη της απόφασης για την ποινή, «εμείς το σκεφτήκαμε πάρα πολύ, γιατί η πλειοψηφία των συγκεκριμένων φοιτητών είναι πρωτοετείς».
Την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ ζητά η ΝΔ και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X