Διεθνή

Τα SUV κυριαρχούν στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς στο 28%

Τα SUV κυριαρχούν στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς στο 28%
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνεται συνεχώς σε όλη την Ευρώπη η ζήτηση των καταναλωτών για SUV και crossovers. Είναι φαινόμενο που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και εξαπλώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Ευρώπη.

Ωστόσο, αυξητικές τάσεις στις πωλήσεις των συγκεκριμένων αυτοκινήτων σημειώνονται και στις αγορές της Ασίας και κυρίως της Κίνας. Ουσιαστικά, η στροφή των καταναλωτών ξεκίνησε το 2007, όπου τα οχήματα ελεύθερου χρόνου, έδειξαν στους επικεφαλής των αυτοκινητοβιομηχανιών τη νέα τάση.

Τότε κατείχαν μόλις το 8% του συνολικού μεριδίου της αγοράς.

Από τότε οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες επένδυσαν πάνω σε αυτή τη τάση και κατασκεύασαν μια σειρά από μοντέλα, αποκομίζοντας στυλ, μεγάλα κέρδη και υπεραξίες. Η τάση αυτή είναι τόσο μεγάλη, όπου οι αυτοκινητοβιομηχανίες υπολογίζουν να πουλήσουν φέτος περισσότερα από 4 εκατομμύρια SUV σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αναλυτές αναφέρουν ότι μέχρι το 2020 αυτή η τάση θα είναι αυξητική και ο όγκος των SUV στην Ευρώπη αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 5,7 εκατομμύρια, καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς κοντά στο 34%.

Στους πρώτους έξι μήνες, οι πωλήσεις αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου στις ΗΠΑ κατέγραψαν νέο ρεκόρ, καθώς έφθασαν στο 33,8% των συνολικών ταξινομήσεων, την στιγμή που το 2007 ήταν μόλις το 6,1% του συνολικού μεριδίου αγοράς. Πέρσι, μόνο στις ΗΠΑ, πουλήθηκαν συνολικά 5,6 εκατομμύρια SUV.
Παρόμοια είναι και η κατάσταση στην Κίνα, όπου στο πρώτο φετινό εξάμηνο τα SUV αντιπροσωπεύουν το 40% των συνολικών πωλήσεων αγγίζοντας τα 4,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X