Οικονομία

ΕΔΕΥ: Διαγωνισμός για έρευνες πετρελαίου και σε χερσαίες περιοχές

ΕΔΕΥ: Διαγωνισμός για έρευνες πετρελαίου και σε χερσαίες περιοχές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέος διαγωνισμός για την παραχώρηση χερσαίων περιοχών προς έρευνα κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων έρχεται το 2018. Από τα Γρεβενά θα γίνει η αρχή.

Την αναγγελία αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Γιάννης Μπασιάς, ο οποίος έθεσε ως πρώτη υποψήφια περιοχή τα Γρεβενά. Ο διαγωνισμός για χερσαία “οικόπεδα” θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος αφού τελειώσουν φέτος οι εκκρεμότητες με τα θαλάσσια.

Ο κ. Μπασιάς μιλώντας στο 2ο διεθνές συνέδριο πετρελαίου του ΠΣΕΕΠ (Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΠΕ) αναφέρθηκε στη νέα σελίδα της ΕΔΕΥ, μετά από την ουσιαστική επανεκκίνηση του τελευταίου εξαμήνου (αφού το προηγούμενο ΔΣ της ΕΔΕΥ δεν είχε στη διάθεσή του ούτε ένα άτομο τεχνικό προσωπικό) μέχρι και τους στόχους για το εγγύς μέλλον.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ΕΔΕΥ θα προχωρήσει σε επανεπεξεργασία των υπάρχοντων σεισμικών δεδομένων, αλλά και στη δουλειά με νέα δεδομένα που χρειάζεται να ληφθούν προκειμένου να υπάρχει αντικειμενική και ολοκληρωμένη αποτύπωση της πραγματικής εικόνας.

Οι καλές προοπτικές των προσπαθειών που καταβάλει η ΕΔΕΥ φαίνονται και από το γεγονός ότι έχει ήδη προσελκυσθεί το ενδιαφέρον εκ μέρους των λεγόμενων «7 αδελφών». «Επειδή το ενδιαφέρον για την περιοχή μας είναι μεγάλο, ήδη η ΕΔΕΥ βρίσκεται σε επαφές και με άλλες μεγάλες εταιρείες απο το εξωτερικό» αποκάλυψε ο κ. Μπασιάς, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι σύντομα θα μπορούν να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X