Διεθνή

Αίγυπτος: Η ανακαίνιση της πλατείας Ταχρίρ στο Κάιρο(φωτο-βιντεο)

Αίγυπτος: Η ανακαίνιση της πλατείας Ταχρίρ στο Κάιρο(φωτο-βιντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπροστά από το σπουδαίο αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο είναι ένα από τα πιο λαμπερά και πλούσια στον κόσμο, μίλησε  ο Υπουργός Τουρισμού Αρχαιοτήτων και Τουρισμού της Αιγύπτου Dr. Khaled El-Enany, για τις εργασίες που έχουν γίνει στην πλατεία Ταχρίρ με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή της.

H ιστορική πλατεία η οποία τα τελευταία χρόνια έγινε το σύμβολο της επανάστασης, δημιουργήθηκε το 1865 από τον Ισμαήλ Πασά, στα αρχιτεκτονικά πρότυπα του Παρισιού, επειδή ο ίδιος λάτρευε την «Πόλη του Φωτός».

Στην περιοχή γύρω από την πλατεία βρίσκεται το παλιό Αρχαιολογικό μουσείο, και το κτίριο Mogamma το οποίο στεγάζει διάφορες διοικητικές υπηρεσίες. Στην Πλατεία έχει τοποθετηθεί, μετά την αποκατάστασή του, ένας από τους οβελίσκους του Ραμσή Β΄ από τον αρχαιολογικό χώρο Σαν αλ Χαγκάρ στο Ζαγκαζίγκ οποίος καταστράφηκε τα αρχαία χρόνια από σεισμό. Ο οβελίσκος έχει ύψος 19 μέτρα και βάρος 90 τόνους.

Τα αποκαλυπτήρια του αναμένεται να γίνουν μετά την επαναφορά στη χώρα από την άρση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Image may contain: one or more people, night, sky and outdoor

Image may contain: night, sky and outdoor

Image may contain: night and outdoor

Image may contain: night

Image may contain: outdoor

Image may contain: night and outdoor

No photo description available.

https://www.facebook.com/moantiquities/videos/2565904383669050/?t=1

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X