Χωρίς Κατηγορία

Χούντα είναι! Θα περάσει; (video)

Χούντα είναι! Θα περάσει;  (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Νεοφιλελευθερισμός στην Οικονομία και τα εργασιακά, νεοφασισμός στην κοινωνία, νεομακαρθισμός στην ενημέρωση και ευρύτερα στον δημόσιο λόγο και στην κορυφή της πιο διεφθαρμένης πυραμίδας όλων των εποχών, αστυνομοκρατία παντού με manual της Χούντας.

Μία μέρα μετά την χουντικής κοπής απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας για απαγόρευση των συναθροίσεων, ο υφυπουργός Παιδείας ομολόγησε ανέμελα την πραγματική πηγή έμπνευσης του Μητσοτακικού καθεστώτος. «Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις», πρόσθεσε ο Α.Συρίγος, καταφανώς μάλιστα ενθουσιασμένος με την επιχειρηματολογία του. Μπορεί η Οξφόρδη να άδειασε μεγαλοπρεπώς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πανεπιστημιακή Αστυνομία, αλλά ποιος νοιάζεται για την Δημοκρατία;

Ο υπουργός δεν εκφράζει μόνο τον εαυτό του, είναι το κακόφωνο ηχείο του κυρίαρχου μοντέλου διακυβέρνησης. Νεοφιλελευθερισμός στην Οικονομία και τα εργασιακά, νεοφασισμός στην κοινωνία, νεομακαρθισμός στην ενημέρωση και ευρύτερα στον δημόσιο λόγο και στην κορυφή της πιο διεφθαρμένης πυραμίδας όλων των εποχών, αστυνομοκρατία παντού με οδηγό τα manual της Χούντας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα στέλεχος της Ν.Δ. αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις  του Υιού.Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο βουλευτής της Κ.Καραγκούνης επαίρονταν για το ασφαλιστικό του δικτάτορα της Χιλής Πινοσέτ, το οποίο προωθεί για την Ελλάδα ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Δυο χρόνια μετά ήρθε η έκθεση Πισσαρίδη, για να επιβεβαιώσει όλο το σχέδιο Πινοσέτ που προετοιμάζεται μεθοδικά και αθόρυβα από την κυβέρνηση.

Με τους περιορισμούς λόγω πανδημίας, το απολυταρχικό σύστημα Μητσοτάκη ζει το όνειρο του. Γενικευμένη καταστολή της πολιτικής δράσης και του φρονήματος, περιστολή στοιχειωδών δικαιωμάτων, κινήσεις συνταγματικής εκτροπής, κινεζοποίηση της εργασίας και έλεγχος της συνείδησης μέσω του φόβου.
Το μεταλλαγμένο στέλεχος του χουντικού Υιού δεν είναι καν μεταλλαγμένο. Είναι ένα εξόφθαλμο copy paste του Απριλιανού καθεστώτος. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν ότι απαγορεύεται η πολιτική δράση.
Μένει να δούμε την αντίδραση στην πράξη και όχι μόνον δια αλληλογραφίας…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X