Αναλύσεις

FT: Οι βόλτες Κουφοντίνα αναβιώνουν φόβους για τρομοκρατικά χτυπήματα

FT: Οι βόλτες Κουφοντίνα αναβιώνουν φόβους για τρομοκρατικά χτυπήματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι Financial Times σε χθεσινό δημοσίευμά τους επισημαίνουν ότι οι συχνές άδειες του Δημήτρη Κουφοντίνα, πυροδοτούν τους φόβους για εξτρεμιστική βία και σημειώνουν ότι απειλείται η Ελλάδα πριν από τις εκλογές.

Το άρθρο της ανταποκρίτριας στην Αθήνα, Κerin Hope, για τους φόβους βασίζεται σε μαρτυρίες αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ…

  • Financial Times για Κουφοντίνα
Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Παρότι το τελευταίο του αίτημα για άδεια απορρίφθηκε, οι αυξημένες εμφανίσεις του τους τελευταίους μήνες έχουν πυροδοτήσει φόβους για μια επιστροφή της εξτρεμιστικής βίας πριν από τις φετινές εκλογές» τονίζει η Κerin Hope.

Ενώ πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δηλώνει :

«Αυτή η κυβέρνηση είναι ασυνήθιστα ανεκτική στις αντισυστημικές ομάδες, ίσως επειδή τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν τις πολιτικές καριέρες τους ως ακτιβιστές φοιτητές που συμμετείχαν σε βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους» επισημαίνει .

Τονίζει επίσης η εφημερίδα ότι ο αρχιεκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει εκφράσει ποτέ την μεταμέλειά του για τις πράξεις του.

Επισημαίνετε, ότι ευνοϊκά του έχουν δοθεί πέντε άδειες έως τώρα…

Αναφορά γίνεται και στα μέλη του «Ρουβίκωνα» καθώς, όπως δηλώνει ο πρώην αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής για τη αναρχική συλλογικότητα, «αυτές οι ομάδες βλέπουν τώρα τον Κουφοντίνα ως επαναστατικό ήρωα και στην περίπτωση του Ρουβίκωνα, ως μέντορά τους».

Τέλος, καταλήγει το άρθρο της εφημερίδας Financial Times:
«Η βία είναι πολιτικό εργαλείο για μια ακροαριστερή μειοψηφία για δεκαετίες και έχει γίνει ανεκτή, σε κάποιο βαθμό, από πολιτικούς. Δυστυχώς, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα χρειαστεί για να ξεριζωθεί με δημοκρατικά μέσα» αναφέρει.
Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Αρχαία Ελλάδα: Η δύναμη του κουτσομπολιού

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X