Ελλάδα

Handelsblatt: Η άνοδος του ελληνικού τουρισμού τονώνει και την αγορά ακινήτων

Handelsblatt: Η άνοδος του ελληνικού τουρισμού τονώνει και την αγορά ακινήτων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η διαρκής άνοδος του ελληνικού τουρισμού δίνει ώθηση και στην ελληνική αγορά ακινήτων και ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορά τις εξοχικές κατοικίες. Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στα πάνω της ως τουριστικός προορισμός. Αυτό βοηθά και την αγορά εξοχικών κατοικιών, παρατηρούν κτηματομεσίτες και εργολάβοι, γράφει σε ανταπόκρισή της από την Ελλάδα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο ανταποκριτής της μίλησε μεταξύ άλλων με τον Γιώργο Πετρά, κτηματομεσίτη γεννημένο στη Στουτγάρδη, ο οποίος «επέστρεψε στην πατρίδα του πατέρα του» στην αρχή της κρίσης, το 2010, για να αναλάβει στη Ρόδο τη διεύθυνση της γερμανικής κτηματομεσιτικής εταιρείας Engel & V?lkers. Λίγο μετά την άφιξή του, «η Ελλάδα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η αγορά ακινήτων κατέρρευσε. Όμως τώρα είναι πεπεισμένος ότι “αφήσαμε την κρίση πίσω μας, κινούμαστε πάλι ανοδικά!”», γράφει η Handelsblatt.

Η εφημερίδα του Ντίσελντορφ επισημαίνει ότι η Ελλάδα κινείται για τρίτη κατά σειρά χρονιά προς ένα τουριστικό ρεκόρ. Από την τουριστική άνοδο στην Ελλάδα «δεν επωφελούνται μόνο οι έλληνες ξενοδόχοι και εστιάτορες. Και η αγορά της δεύτερης κατοικίας παίρνει νέα ώθηση χάρη στον τουρισμό», λέει ο Γιώργος Πετράς. «Το γεγονός ότι η Αθήνα μπόρεσε να εκδώσει ξανά για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια ένα ομόλογο στην κεφαλαιαγορά, ο ίδιος θεωρεί ότι είναι ακόμη ένα δείγμα για το ξεκίνημα μιας ανάκαμψης. Ο κτηματομεσίτης είχε στο πρώτο μισό του 2017, 60% μεγαλύτερη ζήτηση για εξοχικές κατοικίες συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. “Η εμπιστοσύνη επιστρέφει”, πιστεύει ο Πετράς».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X