Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η μεγάλη κλοπή από τους συνταξιούχους

Η μεγάλη κλοπή από τους συνταξιούχους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η κυβέρνηση αδίστακτα αποφάσισε να κλέβει 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (με την αύξηση του ΑΕΠ το ποσό γίνεται μεγαλύτερο καθώς ορίζεται στο 0,5% του ΑΕΠ) από τους χαμηλοσυνταξιούχους και να το διαθέτει για την νεοφιλελεύθερη αλλαγή στην επικουρική ασφάλιση και το νέο ταμείο που δημιούργησε για να τζογάρουν τα χρήματα funds απαλλαγμένα από κάθε ευθύνη αν χάσουν τα χρήματα των ασφαλισμένων.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο κάθε χρόνο θα διατίθεται ποσό ίσο με το 0,5% του ΑΕΠ (αυτή τη φορά 800.000.000) για να δίνεται μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους στις γιορτές. Φέτος αγαπητοί χαμηλοσυνταξιούχοι ξέρετε πόσο ήταν το ποσό που σας δόθηκε. Μόλις 164 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη σας “έφαγε”  636 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει ότι έδωσε μικρότερο ποσό για μέρισμα και σε λιγότερους χαμηλοσυνταξιούχους.

Που σημαίνει ότι αν εφαρμοζόταν ο νόμος που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το μέρισμα θα το έπαιρναν περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι και μάλιστα θα ήταν μεγαλύτερο από τα 250 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, πρόκειται για το σύστημα Πινοσέτ το οποίο οι Χιλιανοί θέλουν τώρα με τον αριστερό Πρόεδρο που εξελέγη πριν από λίγες μέρες να το αντικαταστήσουν, γιατί έδινε συντάξεις πείνας, ενώ τα fund κέρδιζαν από το τζογάρισμα των χρημάτων των ασφαλισμένων στα χρηματιστήρια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X