Ευάγγελος Αντώναρος

Η θέση που διεκδικεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ευρώπη

Η θέση που διεκδικεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ευρώπη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

MitΟι βιαστικοί (κι ανεπαρκώς πληροφορημένοι που διαβάζουν επιπόλαια τα ευρωπαϊκά πράγματα) παίρνουν ταχύρρυθμα μαθήματα προσγείωσης στην πραγματικότητα. Έτσι “μαθαίνουμε” αυτό που κάποιοι από μας ξέρουμε, εδώ και καιρό: Η Γερμανίδα Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν “ενδιαφέρεται” για ανανέωση της θητείας της ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι η θέση που κάποιοι επέμεναν (ίσως να επιμένουν ακόμη) οτι διεκδικεί ο Μητσοτάκης. Τέτοιο θέμα ΔΈΝ ΥΠΗΡΞΕ. Ο Μητσοτάκης διεκδικεί τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η οποία αδειάζει με την αναγγελία που έκανε ήδη ο σημερινός κάτοχος Σαρλ Μισέλ ότι θα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή και φυσικά θα εκλεγεί.

Άρα μέχρι την 1 Ιουλίου θα πρέπει να έχει βρεθεί διάδοχος γι’ αυτό το δευτερευούσης σημασίας συντονιστικό πόστο ώστε να μην το αναλάβει, προσωρινά έστω, όπως προβλέπουν οι συνθήκες, ο ανεπιθύμητος στις Βρυξέλες πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Ορμπάν του οποίου η χώρα αναλαμβάνει την προεδρία στην ΕΕ το 2ο εξάμηνο φέτος. Γι’ αυτό ο Μητσοτάκης, λένε κάποιοι, θα ήταν καλή επιλογή.

Για την Ελλάδα και τους Έλληνες που θα απαλλαχθούν από την καταστρεπτική παρουσία του θα ήταν θείο δώρο. Αμήν και πότε.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X