Καιρός

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή-Ποιες περιοχές θα “χτυπηθούν”

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή-Ποιες περιοχές θα “χτυπηθούν”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη προσοχή συνιστά ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης όσον αφορά την εξέλιξη της  κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες καθώς σε σειρά περιοχών της χώρας, ανάμεσά τους και η Αττική, τα φαινόμενα αναμένονται έντονα.

«Μεγάλη προσοχή μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο στην Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Χαλκιδική, προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, αλλά και τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες», αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρουσάκης τονίζει ότι «τα προγνωστικά θέλουν μεγάλο όγκο νερού, συνοδεία ισχυρών ηλεκτρικών εκκενώσεων».

Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Την Κυριακή αναμένονται σε πολλές περιοχές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή βελτίωση να προκύπτει από τις απογευματινές ώρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, τις πρωινές ώρες της Κυριακής, τα φαινόμενα κατά τόπους στην Αν. Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Αν. Στερεά και στις Σποράδες είναι πιθανό να είναι ισχυρά με σημαντικά ύψη βροχής. Στο Ιόνιο και στα νότια τμήματα του Αιγαίου τα φαινόμενα αναμένεται να είναι τοπικά.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά μετά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές και παροδικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά μετά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 27 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο, από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X