Πολιτική

Κρίσιμη η κατάσταση στη Λέσβο: Μεταβαίνει ο Χρυσοχοΐδης για αυτοψία

Κρίσιμη η κατάσταση στη Λέσβο: Μεταβαίνει ο Χρυσοχοΐδης για αυτοψία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στη Μυτιλήνη μεταβαίνει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ. Η ασφάλεια των κατοίκων του νησιού και η ασφάλεια των προσφύγων των ίδιων, προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Τα αίτια της αναζωπύρωσης δεν είναι ακόμη γνωστά, καθώς τα νέα μέτωπα φαίνεται να βρίσκονται σε περιοχές που δεν είχαν πληγεί από τις χτεσινές φωτιές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η  νέα εστία φωτιάς ξέσπασε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα ενώ η κατάσταση από τους καπνούς και το καμένο πλαστικό είναι αποπνικτική.

Το νέο μεγάλο μέτωπο, επεκτάθηκε και σε όσες σκηνές του άτυπου καταυλισμού είχαν απομείνει άθικτες από την χτεσινή καταστροφή. Τρέχουν να σώσουν τις ζωές τους μετανάστες, καθώς ακούγονται εκρήξεις από εύφλεκτα υλικά, όπως φιάλες, που πιθανόν να βρίσκονταν στην περιοχή.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Πρόεδρος κοινότητας Μόριας: Καίνε ό,τι δεν κάηκε χτες

Νέα φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο καταστρέφει «ό,τι δεν είχε καεί» τα ξημερώματα της Τετάρτης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης, μιλώντας στο Sputnik.

«Η εστία είναι καινούρια. Καίει ό,τι δεν είχε καεί μέσα στο ΚΥΤ, τις σκηνές και τα κοντέινερ» δήλωσε ο κ. Μαστρογιάννης.

Όπως εξήγησε, η νέα φωτιά ξέσπασε πριν περίπου μισή ώρα (σ.σ. δηλαδή περίπου στις 19:30).

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος ενημερώνει τον περιφερειάρχη κι όλους τους αρμόδιους.

Σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, η φωτιά φαίνεται να προήλθε από πρόσφυγες και μετανάστες για να κάψουν το υπόλοιπο ΚΥΤ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X