Αθλητισμός

Λουίς Ενρίκε: Θρήνος στο χώρο του αθλητισμού για το θάνατο της 9χρονης κόρης του(pics)

Λουίς Ενρίκε: Θρήνος στο χώρο του αθλητισμού για το θάνατο της 9χρονης κόρης του(pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε η 9χρονη κόρη του Luis Enriqueη, Xana, μετά από μάχες που έδωσε για πέντε έντονους μήνες κατά του οστεοσαρκώματος ή καρκίνος των οστών.

Ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας μεταξύ 2018 και 2019 παραιτήθηκε από τη θέση του ως προπονητή τον περασμένο Ιούνιο για να αφιερώσει τον εαυτό του στην κόρη του και να στηρίξει την υπόλοιπη οικογένεια.

Xana, la hija de Luis Enrique Martínez falleció por cáncer de huesos. En la fotografía celebra con su padre un título del FC Barcelona. (Foto Prensa Libre: AFP)

Ο θάνατος της Xana Martinez αναφέρθηκε από τον ίδιο τον πατέρα της σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Το tweet του Λουίς Ενρίκε φόρο στην Xana:

«Η κόρη μας, η Χάνα, πέθανε αυτό το απόγευμα σε ηλικία 9 ετών, έχοντας παλέψει σκληρά για πέντε ολόκληρους μήνες κόντρα στο οστεοσάρκωμα (καρκίνο των οστών). Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την στοργή που μας δείξατε αυτούς τους μήνες και εκτιμούσε τη διακριτικότητα και την κατανόηση.», αναφέρει και προσθέτει.

Luis Enrique, con su hija pequeña Xana. FOTO: PEP MORATA -MD

Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό των νοσοκομείων “Sant Joan de Deu” και “Sant Pau” για την αφοσίωση και τις υπηρεσίες τους. Ευχαριστούμε τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και όλους όσους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ιδιαίτερα την ομάδα παρηγορητικής φροντίδας στο Sant Joan de Deu.»

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι: «Θα μας λείψεις πολύ, αλλά θα σε θυμόμαστε κάθε ημέρα της ζωής σου με την ελπίδα ότι θα συναντηθούμε στο μέλλον ξανά. Θα είσαι το αστέρι που οδηγείς την οικογένειά μας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λουίς Ενρίκε.

Η αιτία θανάτου της Xana Martinez ήταν το οστεοσάρκωμα. Το οστεοσάρκωμα είναι ένας σπάνιος τύπος καρκίνου των οστών που αναπτύσσεται στα αναπτυσσόμενα οστά. Η αιτία του καρκίνου είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι σχετίζεται με την ταχεία ανάπτυξη των οστών.

Η Xana ήταν το μικρότερο από τα τρία παιδιά του Luis Enrique και της συζύγου του Elena Cullell. Το ζευγάρι έχει επίσης ένα γιο που ονομάζεται Pacho και μια κόρη, την Sira.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Σοκ! Μάνα κατηγορείται πως μαχαίρωσε το 12χρονο παιδί της! (vid)

Άγρια νύχτα στα Εξάρχεια: Ένας τραυματίας

Λοβέρδος για Novartis: «Θα τους τσακίσω, είναι ο τελευταίος σπασμός του Ρασπούτιν»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X