Θέμα

Meteo – SOS: Στο μάτι της κακοκαιρίας Elias 15 νομοί

Meteo – SOS: Στο μάτι της κακοκαιρίας Elias 15 νομοί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεκαπέντε νομοί της χώρας βρίσκονται στο στόχαστρο της κακοκαιρίας Elias, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο σήμερα Τετάρτη (27/09), θα εντοπίζονται πρωτίστως στους νομούς:

-Ηλείας
Αχαΐας,
Κορινθίας,
Αργολίδας,
Αρκαδίας,
Ευρυτανίας,
Φωκίδας,
Φθιώτιδας,
Βοιωτίας,
Αττικής,
Εύβοιας
Μαγνησίας
Και δευτερευόντως στους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Χανίων.

Όπως επισημαίνει το meteo, τα φαινόμενα σε πρώτη φάση θα επεκταθούν στα Κύθηρα, στις Σποράδες και στη Δυτική Κρήτη και σε δεύτερη φάση σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης την Τετάρτη 27/09 αναβαθμίζεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Την Πέμπτη 28/09, τα ισχυρά φαινόμενα θα επιμείνουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), επηρεάζοντας παράλληλα τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως περιοχές της βορειοανατολικής χώρας.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη αθροιστική βροχόπτωση (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Πέμπτης 28/09 (48ωρο). Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X