Παρασκήνιο

Μητσοτάκης-Μπιν Σαλμάν και ο μυστικός δείπνος στον Αστέρα της Βουλιαγμένης

Μητσοτάκης-Μπιν Σαλμάν και ο μυστικός δείπνος στον Αστέρα της Βουλιαγμένης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αποκάλυψη του Politico για τις μυστικές συμφωνίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας για τη συνδιοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 2030 άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό.

Κάποιοι μίλησαν για “ξέπλυμα” αλά Κατάρ, ενώ ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βαδίζει στο δρόμο που άνοιξε η Εύα Καϊλή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Λευτέρης Αυγενάκης  επιβεβαίωσαν τις αποκαλύψεις χωρίς όμως να δίνουν καμιά απάντηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα είπε ότι δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Το ρεπορτάζ του Politico με τίτλο «Το μυστικό σαουδαραβικό σχέδιο για αγορά του Παγκοσμίου Κυπέλλου» ανέφερε ότι στον Κυριάκο Μητσοτάκη προτάθηκαν ανταλλάγματα όπως να πληρώσει η Σαουδική Αραβία όλες τις υποδομές στην Ελλάδα που θα ήταν απαραίτητες για το Μουντιάλ του 2030 προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα.

Μόνο που η επίσημη επίσκεψη του Μπιν Σαλμάν τον Ιούλιο του 2022 στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη που υποδέχθηκε επίσημα τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν μετά την αποκάλυψη ότι είχε εγκρίνει προσωπικά την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, είχε στη συνέχεια κι ένα μυστικό γεύμα στο Four Seasons του Astir Palace.

Το γεύμα παράθεσε ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1, Θοδωρής Κυριακού, προς τιμήν του διάδοχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας και έγινε «παρέλαση» αρχηγών κρατών, ευρωβουλευτών, Ρώσων ολιγαρχών και επιχειρηματιών.

Στο γεύμα, όμως, ήταν και η Εύα Καϊλή, η οποία είναι υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών για το QatarGate αλλά και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Να σημειωθεί ότι το γεύμα είχε αποκαλύψει τον περασμένο Σεπτέμβριο η ιταλική εφημερίδα, Domani, αναφέροντας ότι συμμετείχαν, επίσης, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο ομόλογός του του Μαυροβουνίου, Ντρίταν Αμπάζοβιτς, ο επιχειρηματίας Λέοναρντ Μπλαβάτνικ με καταγωγή από τη Ρωσία, ο οποίος σύμφωνα με το Forbes, είναι μεταξύ του 20ου και του 33ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X