Χωρίς Κατηγορία

Μονοκλωνικά αντισώματα: Επίσημη παραλαβή από Πλεύρη και Γκάγκα

Μονοκλωνικά αντισώματα: Επίσημη παραλαβή από Πλεύρη και Γκάγκα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα μονοκλωνικά αντισώματα έχουν φτάσει στη Ελλάδα από την Τετάρτη, με τους επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας να έχουν συνάντηση με εκπροσώπους της φαρμακευτικής εταιρείας Roche.

Ειδικότερα, o Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα ήταν στην επίσημη παραλαβή που έγινε μία ημέρα αφότου η αρμόδια Επιτροπή Φαρμάκου του EMA γνωμοδότησε να δοθεί έγκριση κυκλοφορίας του σκευάσματος.

«Με στόχο την άμεση έναρξη χορήγησης του φαρμάκου σε ασθενείς, η Ελλάδα κινητοποιήθηκε εγκαίρως, προκειμένου να παραλάβει τις πρώτες παρτίδες του φαρμάκου πριν την έγκριση, όπως και έγινε» τονίζει το Υπουργείο Υγείας.

Τα μονοκλωνικά είναι αποθηκευμένα υπό ειδικές συνθήκες και η χορήγησή τους θα ξεκινήσει με βάση τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που έχουν διαμορφωθεί από την Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, τόσο για τους ασθενείς που αντιμετωπίζονται στην κοινότητα όσο και για νοσηλευόμενους ασθενείς.

Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου, αφού πρώτα δοθεί και το επίσημο «ΟΚ» από τον ΕΜΑ.

«Η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού παραμένει προτεραιότητα και αποτελεί –μαζί με τα μέτρα προστασίας– το βασικό εργαλείο αντιμετώπισης της πανδημίας» επισημαίνει το Υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X