Χωρίς Κατηγορία

Ο αποσχηματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Ο αποσχηματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη 
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Της Κατερίνας Ακριβοπούλου 
Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συνεπής τόσο με τις συμφωνίες του, όσο και με τις αδυναμίες του και την δομική ανεπάρκεια του. Αναδείχθηκε πρόεδρος της Ν.Δ. μετά από συμφωνία «ειδικού σκοπού» με τον Α. Σαμαρά και μετά από πέντε χρόνια ολοκλήρωσε στο έπακρο  το «συμβόλαιο»,  με την εδραίωση και την αναβάθμιση της ακροδεξιάς πτέρυγας.
Με τους Μ. Βορίδη, Α. Γεωργιάδη και Θ. Πλεύρη στα κρίσιμα υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Υγείας, η κυβέρνηση ΛΑΟΣ με ολίγη από Ν.Δ.  θα ήταν το κυρίαρχο πολιτικό μήνυμα του ανασχηματισμού , εάν ο ναύαρχος Αποστολάκης, τον οποίο πήγαν να χρησιμοποιήσουν με τον γνωστό αήθη τρόπο τους, δεν τορπίλιζε όχι μόνον τον ανασχηματισμό, αλλά ολόκληρο το επιτελικό οικοδόμημα του συστήματος Μητσοτάκη.

Μία ώρα μετά τον ανασχηματισμό, τα γαλάζια παπαγαλάκια διακινούσαν την πληροφορία ότι η επιλογή Αποστολάκη έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έλεγαν, συναίνεσε. Στο εσωτερικό το κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η εν λόγω πληροφορία προκάλεσε μούδιασμα αν όχι και σοκ σε κάποιους. Στο Μαξίμου πανηγύριζαν ότι έχουν εκθέσει τον Α. Τσίπρα στο δικό του ακροατήριο, αλλά λογάριαζαν, όπως αποδείχθηκε, χωρίς τον «ξενοδόχο της Κουμουνδούρου».

Σε μια κίνηση-ματ ο Αλέξης Τσίπρας διέρρευσε την συνομιλία του προ ημερών με τον ναύαρχο Αποστολάκη, αποκαλύπτοντας πως  τον προειδοποίησε ότι εάν δεχθεί την υπουργοποίηση του «αυτό δεν θα ισοδυναμεί με πρόσκληση για συναίνεση, αλλά με πρόσκληση για αποστασία. Η συνέχεια είναι γνωστή και έχει καταγραφεί ως το μεγαλύτερο ιστορικό φιάσκο στα πολιτικά χρονικά.

Πήγαν για ένα ακόμη επικοινωνιακό μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι επικοινωνιακά και μαλλιοκούβαρα εσωκομματικά. Επιχείρησαν το κόλπο γκρόσο σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και με το αυτογκόλ τους αποκαλύφθηκε το μεγάλο κόλπο της πολιτικής απατεωνιάς, που αποτελεί και τον κορμό του συστήματος Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα αποσχηματίστηκε από πρωθυπουργός,  χάνοντας και τα τελευταία ψήγματα νομιμοποίησης, η οποία τραβάει έτσι κι αλλιώς την κατηφόρα το τελευταίο διάστημα, ειδικά από τις πυρκαγιές και μετά.

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φεισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα της Κατερίνας Ακριβοπούλου, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα της, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X