Χωρίς Κατηγορία

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης τορπίλισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης τορπίλισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Οι βόμβες έρχονται από εκεί που δεν τις περιμένεις. Με μια κίνηση πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά, ο Ευάγγελος Αποστολάκης , δύο ώρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό, ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση του.

Με δήλωση του στην ιστοσελίδα  www.ieidiseis.gr ο για δύο ώρες υπουργός του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τίναξε στον αέρα τον ανασχηματισμό, παραιτούμενος από τον υπουργικό θώκο.

«Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη», δήλωσε στον Β.Σκουρή, ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Είχε προηγηθεί η σφοδρότατη αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε για αποστασία και εξαγορά.

Το κλίμα στην Ν.Δ. μετά τον τορπιλισμό που της έκανε ο ναύαρχος Αποστολάκης, είναι ιδιαιτέρως βαρύ, καθώς  ουδείς περίμενε μια τέτοια εξέλιξη , η οποία ακυρώνει και τον ανασχηματισμό αλλά το βασικότερο καταφέρνει ένα τεράστιο πλήγμα στο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μια στιγμή μάλιστα που έχει  αρχίσει η κατιούσα…

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φεισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα της Κατερίνας Ακριβοπούλου, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα της, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X