Πολιτική

Ο Μητσοτάκης εντυπωσιάστηκε από τα βουβάλια στη λίμνη Κερκίνη (vid&pics)

Ο Μητσοτάκης εντυπωσιάστηκε από τα βουβάλια στη λίμνη Κερκίνη (vid&pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Με εκπροσώπους εκτροφέων βουβαλιών συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοδεία του στο νομό Σερρών.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε την λίμνη Κερκίνη και συναντήθηκε με εκπροσώπους εκτροφέων βουβαλιών για τα προβλήματά τους, αλλά και για τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει αυτός ο ειδικός κλάδος της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ έναν πανέμορφο τόπο, την λίμνη Κερκίνη, για να έχω την ευκαιρία να συζητήσω με τους τοπικούς βουβαλοτρόφους, για τα προβλήματα, αλλά και για τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει αυτός ο ειδικός κλάδος της ελληνικής κτηνοτροφίας. 

Η βουβαλοτροφία είναι ένα κλάδος με πολύ σημαντικές προοπτικές και ως προς το γάλα και ως προς το κρέας. Για να μπορέσει, όμως, να αναπτυχθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, θα πρέπει να ρυθμιστούν μια σειρά από θέματα, με πρώτο και σημαντικότερο την γρήγορη απορρόφηση των σχετικών κοινοτικών πόρων. Για να στηριχθούν οι αυτόχθονες φυλές, αλλά και για να βελτιωθεί το γενετικό προφίλ των ζώων. Έτσι ώστε να έχουν στο μέλλον υψηλότερες αποδόσεις. Και βέβαια να ρυθμιστεί και το ζήτημα των τοπικών βοσκοτόπων, έτσι ώστε τα ζώα να μπορούν να βοσκούν απερίσπαστα στον φυσικό τους χώρο, στον οποίο ζουν, εδώ και πάρα πολλές γενιές»

http://https://www.youtube.com/watch?v=65f_dGe4e_Y

Ενώ σήμερα θα περιοδεύσει στο νομό Κιλκίς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X