Διεθνή

Ocean Vicking: Οι 365 πρόσφυγες έχουν τρόφιμα για πέντε μέρες

Ocean Vicking: Οι 365 πρόσφυγες έχουν τρόφιμα για πέντε μέρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πλοίο Ong Ocean Viking, το οποίο διαχειρίζεται η ΜΚΟ SOS Méditerranée και οι γιατροί χωρίς σύνορα, δεν θα ελλιμενιστεί στην Ιταλία.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Matteo Salvini, αναφέρει: Το Νορβηγικό πλοίο Ong Ocean Viking, της γαλλικής ΜΚΟ δεν θα φέρει στην Ιταλία το φορτίο των μεταναστών που τους διακινούν αυτοί που θησαυρίζουν εδώ και χρόνια».

Αποτέλεσμα εικόνας για Ong Ocean Viking

Η αναμονή

«Έχουν περάσει 13 ημέρες και περιμένουμε ενδείξεις από την Ευρώπη να ελλιμενιστεί το πλοίο σε ένα ασφαλές μέρος με τα 356 άτομα (συμπεριλαμβανομένων 103 παιδιά ή ανήλικους κάτω των 18 ετών )» είπε ο Alessandro Porro της SOS Méditerranée στο Ocean Viking , το πλοίο λειτούργησε σε συνεργασία με τους γιατρούς χωρίς σύνορα.

Η οργή των γιατρών επί του σκάφους

«Ντροπή και απανθρωπιά, ζητάμε ένα ασφαλές καταφύγιο καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται. Έχουμε γεύματα μόνο για 5 ημέρες πριν καταναλώσουμε και τα αναλώσιμα έκτακτης ανάγκης. Το ένα τρίτο των ασθενών μου είναι κάτω των 18 ετών[…]Παρακαλώ θερμά τα ευρωπαϊκά κράτη να ανακαλύψουν εκ νέου την ανθρωπιά τους και να θέσουν τέλος σε αυτή τη ντροπή », δήλωσε ο γιατρός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Luca Pigozzi.

Στη Μάλτα οι μετανάστες

Στο Twitter, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Joseph Muscat επιβεβαίωσε ότι οι μετανάστες θα αποβιβαστούν στη νήσο, όπου θα μεταφερθούν στη συνέχεια σε έξι κράτη μέλη της ΕΕ: ​​Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία και Ρουμανία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ong Ocean Viking

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Κοχ!

Μαρία Χούκλη: Μπήκε επίσημα στην επικοινωνιακή ομάδα του Μητσοτάκη

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X